Sve je lako za Pantere kada Frejžer zapleše: Amerikanac sa dabl-dablom poveo FMP do nastavka perfekcije

Treća pobeda iz tri kola za tim iz Železnika

  • 1
KK FMP Železnik Foto: FMP Meridian - ABA liga

Košarkaši FMP-a nastavili su sa perfektnom serijom na startu ABA lige, pošto su posle pobeda nad Megom i Borcem savladali i Split na domaćem terenu u okviru trećeg kola i to prilično ubedljivo - 90:73.

Panteri su stavili sve pod kontrolu već na poluvremenu, da bi u nastavku meča nastavili da uvećavaju prednost koja se na kraju uglavnom kretala na dvocifrenom nivou. Tome je najviše doprineo katastrofalan učinak Splićana sa distance, ali i odlični procenti FMP-a iz reketa.

Odigrao je tim Nenada Stefanovića vrlo kvalitetno, pobeda se ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje, a interesantno je da je Čarls Dženkins imao preko 35 minuta provedenih na terenu.

Ipak, on nije bio najkorisniji u timu FMP-a, već je to bio odlični Trent Frejžer sa 21 poenom uz 11 asistencija, čime je zaokružio dabl-dabl. Pratio ga je sjajni Bo Bič, nekadašnji igrač poljskog Čarnog iz Slupska sa 16 poena uz šest skokova, dok je Nenad Nerandžić završio sa 12 poena.

U timu Splita sjajan je po običaju bio Šenon Šorter sa 21 poenom i 12 skokova, čime je takođe došao do dabl-dabla, dok je Josip Jukić sa 19 poena bio odmah iza, a Dominik Mavra je bio dvocifren ubacivši 16 poena, kao i Mate Kalajdžić koji je imao tačno 10.

Standings provided by Sofascore

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyy

    18. oktobar 2022 | 09:19

    I Fmp koji služi za razvoj igrača ima 5 stranaca alooooo ima li kočnice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA