≫ 

Bajka koja ne prestaje: Dušan silni Alimpijević zaludeo Turke, bivši trener Zvezde na 5-0 u povoju sezone

Veliek stvari radi nekadašnji trener Zvezde

  • 9
dušan alimpijević Foto: twitter/BsBasketbol

Dušan Alimpijević majstorski vodi Bursu i na startu nove sezone u kojoj, posle pet mečeva na dva fronta, ima maksimalan učinak!

Posle Gacijantepa, Turk Telekoma i Merkezefendija u ligi, te Cedevite Olimpije u Evrokupu, još jednu pobedu, najvredniju do sada, Bursa je zabeležila protiv favorizovanog Huventuda u okviru drugog kola Evrokupa - i to sa samo sedmoricom igrača u rotaciji. 

Alimpijević je praktično igrao samo sa Nidamom, Bitimom, Dudzinskim, Duveriogluom, Klemonsom, Sajbirom, Utku Alom, to je sedmorka koja je praktično iznela čitav meč na svojim plećima, i upisala neverovatnu pobedu protiv španskog tima.

To je dodatno raspalilo ionako lako "zapaljive" navijače Burse koji su nakon meča klicali mladom srpskom stručnjaku koji polako ali sigurno zauzima važno mesto u branši, a tek mu je 36 godina.

Nije im ostao dužan Alimpijević, koji inače ne da euforiji da ga uzme po svoje, ali nije mogao da ne odgovori na buru pozitivnih emocija koje je dobio sa tribina. Pobednički je dizao pesnice uvis, zamahivao rukama u nastupu slavlja na oduševljenje krcate hale.

Bursa je uz ispisano ime svog trenera velikim slovima na društvenim mrežama podelila ovaj defintiivno najupečatljiviji snimak slavlja i uspeha srpskog trenera i nejgovog tima.

Sa mnogo ponosa u glasu Alimpijević je posle meča sa Huventudom govorio o svom timu, omakla mu se i koja nezgodna reč kojom je opisao karakter svojih igrača, pa je Evrokup morao da ga cenzuriše na koji sekund.

Bursa i Alimpijević - bajka koja ne prestaje!

Video: Alimpijević slavi istorijski uspeh: Peva sa navijačima posle plasmana u finale Evrokupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • coach

    20. oktobar 2022 | 10:20

    A u zvezdi ne moze da se ceka nista… paa ni real ne ceka ako im ne ide… mi smenili za par meseci njega, Tomica i Obradovica… sad verovatno i ovog novog

  • Cv

    20. oktobar 2022 | 10:10

    A mi doveli šarlatana i na klupi i u rosteru e moj čovke

  • NekoKo

    20. oktobar 2022 | 17:10

    Od prvog dana sam govorio da je Alimpijević jako talentovan trener, da je čudno da Zvezda koja igra EL i koja je ipak ozbiljan evrospki klub, samim tim što svake godine igra tu istu EL, dovodi tako mlade stručnjake. Ipak kada su ga već doveli, trebali su da mu daju po svaku cenu ugovor na 4-5 godina, jer se radi o neverovatnom talentu, neverovatno vrednom, posvećenom i dobrom našem čoveku, iz naše Srbije, iz našeg Lazarevca. Namerno ovo naglašavam, jer ako crnogorski stručnjak, ograničenog talenta, može da u prvoj sezoni nema rezultat i ostane na klupi, ona može i talentovaniji Alimpijević. Način na koji su Alimpijevićeve ekipe igrale košarku, je pravi i u potpunosti savremen, bez košarkaške demagogije. Samo vođenje ekipe, mešanje karata, osećaj za izmene pravih igrača u pravom momnetu ... je nešto što treba posebno ceniti. Sve sam to govrio i kad je Alimpjević bio u Zvezdi. Što se ovog Vlade Jovanovića tiče, to je neuporedivo. Njegov talenat je neuporediv. Vidim ovde ljudi pišu da će i on jednog dana da pokaže i dokaže...To nema teorije da se dogodi. Sve se vidi, ko hoće da gleda pošteno i objektivno. U svemu čime se čovek bavi, talenat mora da se vidi i razdvoji od naučenog, nedovoljno naučenog i iskustva. To su druge dimenzije koje vremenom svako može da savlada na vrhunskom nivou. U Zvezdi nema ozbiljne struke u samom klubu koja bi donosila hiruški precizne stručne strateške odluke. Ekonomija, organizacija kluba ... to je sve ok ali ovo prvo je veliki Zvezdin nedostatak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA