≫ 

Statistika "teši" Večite: Zbog ovih parametara Zvezda i Partizan mogu da se nadaju pobedama

Amerikanci dominiraju u redovima crveno i crno-belih

  • 0
Ben Bentil Zek Ledej Foto-montaža: Nikola Anđić, Nikola Tomić

Srpski timovi, Crvena zvezda i Partizan, porazima su počeli takmičenje u Evroligi, a jedina uteha "večitima" mogu da predstavljaju određeni statistički parametri po kojima su među vodećima. 

Činjenica je, statistika ume da "pokaže sve, a ipak ne otkrije ništa". Tako je i u slučaju srpskih evroligaša koji ne mogu da se pohvale pozicijom na tabeli, ali mogu da imaju nadu da će pobede doći.

Kada je reč o Partizanu, pretrpeo je poraze od Albe u Berlinu na otvaranju takmičenja, baš kao i od Baskonije posle produžetka i Olimpije iz Milana. Posle tri odigrana meča, crno-beli su na dnu tabele, ali, po broju postignutih poena, sa prosečnih 85, su na četvrtom mestu, iza Albe, Olimpijakosa i Efesa. Takođe, Partizan je na petom mestu po broju blokada sa 3.3, iza Real Madrida, Makabija, Efesa i Panatinaikosa.

Analizirajući  individualni učinak, Zek Ledej i Kevin Panter nalaze se među prvih 10 košarkaša kada je reč po broju ubačenih poena. Ledej je na šestom mestu sa 19.7 poena, dok je Panter na devetom sa prosečnih 15.3 poena po meču.

Video: Panter: Preboleli smo poraz, idemo dalje čeka nas Virtus

Sa druge strane, Crvena zvezda je poražena od Efesa na gostovanju, Panatinaikosa kod kuće, kao i od Baskonije i, takođe, ima skor 0-3. Veliki broj povređenih igrača, skorera, uticao je da crveno-beli postižu tek 69.7 poena na meču po čemu su 15. ispred ASVEL-a, Bajerna iz Minhena i Virtusa. Ipak, parametar koji nije zanemarljiv jeste broj skokova. Zvezda sa 37 skokova na meču deli drugo mesto sa Žalgirisom. Ispred je samo najprijatnije iznenađenje takmičenja, berlinska Alba sa 43 skoka po meču. Takođe, aktuelni šampion ABA lige trenutno je na šestom mestu po broju asistencija po meču, prosečno 18. I u ovom parametru ALBA je na prvom mestu sa 25.7 asistencija.

Posmatrajući individualni učinak, najedikasniji u redovima crveno-belih je Ben Betil koji je na 14. mestu sa prosečnih 12.7 poena.

Priliku za "popravni" Partizan ima od 20.30 protiv Virtusa, dok Crvena zvezda igra ovog petka protiv Real Madrdida.

Video: Trener Zvezde objašnjavao novinarima što nije igrao Mitrović i kakav je problem sa bekovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA