≫ 

Zvezda i dalje bez pobede u Evroligi: Ne pomaže ni Vildoza, Real prejak za crveno-bele

Beograđani tek na momente konkurentni večeras, Bentil sa 17 poena najefikasniji u poraženom sastavu

ben bentil Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala u Madridu u meču 4. kola Evrolige 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12), bio je to i četvrti poraz tima Vlade Jovanovića koji će tako, uz Bajern, do daljeg biti jedini tim u eliti bez trjumfa.

Upravo će Bavarci u narednoj rundi biti rival ABA šampiona, u Beogradu, pa eto nove prilike za "prvenac".

Zvezda je u "WiZink" centru tek na momente uspela da uspostavi igru i iskreira napade, odigra dobru odbranu u kontineuitetu i to joj je donelo prilazak na 44:42 u trećoj deonici, međutim bila je to i poslednja dobra faza u igri gostiju, jer sve od tada je bila "jednosmerna ulica".

Madriđani su zatvorili prilaze svom košu, a Zvezda, sa druge strane, nije pronalazila prava rešenja, usput je i promašivala u seriji, a to je donelo novi rezultatski minus posle serije protivnika 7:0. Madriđani su povratili dvocifrenu razliku koju su do kraja još samo jednom izgubili, posle trojke Bentila, no bio je to i poslednji pravi trzaj crveno-belih večeras.

Bentil je bio i najefikasniji igrač u poraženom sastavu sa 17 poena, bio je i najefikasniji na utakmici, a debitant Luka Vildoza je, uz sporadična preterivanja i nerezonske šueteve, ipak ostavio povoljan utisak za prvi meč u Zvezdinom dresu - 10 poena, 4 asistencije i 4 izgubljene lopte od Argentinca večeras.

Jovanović, zbog Vildoze, nije "skidao" Džejlena Adamsa u Madridu i jasno je da je posle ovakve partije novog plejmejkera status Amerikanca ozbiljno poljuljan.

Važnu rolu kod Reala odigrao je gorostasni Valter Tavareš, čiji su poeni u ključnim momentima, u naletu Zvezde, bili prevaga na putu ka pobedi Madriđana. Sa 10 poena i 6 skokova bio je među boljima u pobedničkoj ekipi, u kojoj su se još istakli Gabriel Dek sa 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija, Džanan Musa sa 13 poena i Jabusele sa 11 poena...

Ako treba tražiti glavne razloge poraza Zvezde to je definitivno konfuzna partija u prvih deset minuta, Real je već u tom periodu "pobegao" na 25:10, imao je brzo posle toga i 31:13 i situacija nimalo nije delovala dobro po goste. Ipak, Jovanovićeva ekipa se stabilizovala, poklopio se uzlet sa ulaskom Vildoze i njegovim napadačkim kreacijama, pa se razlika počela topiti iz minuta u minut.

Argentinac je pokazao da i te kako ume da vodi igru, da poentira, da proigrava i diriguje, i utisak je da je večeras u desetak minuta pokazao više nego, primera radi, Džejlen Adams za sve mečeve koje je odigrao od starta sezone.

Ostatak tima je, ipak, podbacio, osim, rekosmo, sada već standardno dobrog Bentila. Mitrović nije mogao da se nosi sa dominantim centrima Reala, meč je završio sa samo 2 poena, Dobrić je dao 8 ali uz katastorfalan šut za tri - 1/9!

Solidne role imali su Martin, koji je ubacio 8 poena, i borbeni Holand koji je stao na 7, i to je bilo sve što se tiče konkretnog napadačkog učinka Beograđana koji će, jasno je to svima, morati mnogo bolje u nastavku sezone ako žele da se umešaju u borbu za Top8.

Evroliga, 4. kolo

Efes - Alba 78:74

Panatinaikos - Monako 78:74

Baskonija - Olimpijakos 92:97

Real Madrid - Crvena zvezda 72:56

Četvrtak

Partizan - Virtus 90:62

Žalgiris - Barselona 73:72

Fenerbahče - Valensija 79:77

Makabi - Asvel 88:69

Bajern - Armani Milano 81:83

Standings provided by Sofascore

TOK MEČA

Real Madrid - Crvena zvezda 72:56 (25:10, 14:20, 15:14, 18:12)

4/4

39. minut - Musa lagano polaže o tablu, njegov 13. poen, Real ide ka pobedi...

38. minut - Gorostasni Tavares donosi seriju 4:0 Realu i, čini se, rešava utakmicu. Ništaq nisu mogli defanzivci Zvezde protiv najvišeg irgača na terenu u obe situacije. Real je odbio nalet Zvezde ponovo.

36. minut - Zvezda prilazi na samo pet poena, sjajna kombinacija Markovića i Martina dala je rezultata, dobra egzekucija centra gostiju. Trener Reala zove tajm-aut, ne štima najbolje napad Madriđana, koji, ipak, vode - 59:54.

35. minut - Bentil, treća trojka za njega, da li je ovo najava novog naleta Zvezde? Real na +7... Crveno-beli su dugo bili na samo tri poena, deset minuta nisu dali više od toga. Ne blista ni Real napadački, srećom.

32. minut - Hezonja je malo "pripomogao" Zvezdi tehničkom greškom, doneo Dobriću lake poene sa penala.. I dalje Real na dvocifrenoj razlici (57:45).

3/4 - 54:44

30. minut - zvezda je dugo bez poena, promašio je i Ivanović otvorenu trojku na dodavanje Vildoze, a Musa kažnjava trojkom na drugoj strani, i evo Reala ponovo na dvocifrenom vođstvu - 54:42. Vildoza, sjajni Vildoza postavlja konačan rezultat za kraj treeće deonice.

28. minut - Šteta, stali su Beograđani, nekoliko neiskorišćenih napada, što Real koristi i serijom 6:0 ponovo stvara rezultatski suficit (50:42). Jovanović je zvao na predah posle poena Rodrigeza, uz prekršaj za pleja Reala. Četiri vezana napada Zvezda nije iskoristila, Vildoza je na klupi.

25. minut - Tavares je, uz malo sreće, poentirao iz reketa, a Bentil na drugoj strani pogađa trojku! Zvezda na samo dva poena zaostatka - 44:42.

23. minut - Zvezda se preporodila! Vildoza je ozbiljan majstor, trojka Argentinca, pre toga trojka Bentlija, u međuvremenu je i Mitrović upisoa četiri poena i evo Zvezde na najbližem odstojanju još od povija utakmice - 42:39!

2/4 - 39:30

20. minut - Zvezda se potpuno stabilizovala, Lazarević je iznudio prekršaj i poentirao sa penala, 37:30 za Real... Na drugom kraju terena sjajno je zaustavio Jabuselea.

19. minut - Vildoza, nova trojka Argentinca! Ovo su njegovih "pet minuta", serija Zvezde 8:0, i to sve zahvaljujući jurišu i inspiraciji novajlije u timu i debitanta večeras.

17. minut - Vildoza je ponovo u igri, promašio je oba penala, ali Zvezda poentira autokošem domaćih, Argentinac potom "seče" napad, no Dobriću je ispala lopta. Trojka Vildoze! Argentinac pokazuje zbog čega je doveden, tajm-aut traži trener Madriđana, Zvezde u ovoj četvrtini vodi 15:10, ali Madriđani ukupno u prednosti 35:25.

15. minuta - Centarska linija Madriđana je noćna mora za Zvezdu, Tavareš, Jabusele i Poirije dominiraju u reketu, Korneliej je sa 7 poena najefikasniji, Dek ima 5, koliko i Poirie. Real vodi 31:18, Zvezda u drugoj deonici bolja - 8:6.

12. minut - Nastavljaju se velike muke po Beograđane večeras, Jabusele je kaznio goste trojkom, Holand je uzvratio na drugoj strani i deluje vrlo motivisano i daleko najraspoloženije večeras. Ali Zvezdi je potrbno mnogo više. I dalje Madriđani na sigurnom odstojanju - 31:16.

1/4 - 25:10

10. minut - Konačno, prva prava akcija Zvezde, Holand se digao za tri iza bloka i pogodio. Na drugoj strani fauliroa je Musu u šutu za tri poena... Ivanović je promašio obruč u pokušaju da ubaci trojku, usledila je kazna od Poirijea, za konačnih 25:10 posle prvih deset minuta.

8. minut - Loš, vrlo loš period za Zvezdu u oba pravca, serija grešaka, loših rešenja i dodavanja i serija lakih poena Madriđana koji vode 20:7!

5. minut - Evo i prvih minuta za Vildozu u Zvezdi, izgubio je loptu u prvom napadu, Real je prethodno napravio mini-seriju 4:0. Marković je, uz Dobrića, jedini strelac za goste. Madriđani vode 10:5

2. minut - Real je iskoristio prva dva napada, pogađali su Dek i Musa, uzvratio je Dobrić trojkom, ali trojku je pogodio i raspoloženi Dek - 7:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • el pistolero

    21. oktobar 2022 | 22:23

    I opet kada ekipa uhvati ritam, kada se lomi rezultat tu je trener da resi utakmicu u korist protivnika. Lazarevic i Lazic ulaze, nema ko da postigne kos, a Holand sedi na klupi. Rival pravi seriju 10-0 i zbogom. Ivanovic, Dobric ne mogu otvorene suteve za 3 da pogode. Opsti haos na terenu, gde ni sami igraci ne znaju sta im je uloga, sudaraju se jedni od druge. Ovo sto oni igraju je blagi uzas i mnogo tesko za gledati.

  • tolstoj

    21. oktobar 2022 | 22:22

    partizan ce ovog rela razvaliti ko dijete zvecku..losi su do zla boga ...al lazni prvak srbije je jos gori..

  • Beograd Srbija

    21. oktobar 2022 | 23:31

    -KK Partizan ima Lesora Ledeja Pantera Egzuma Nanelija Papapetrua, samo 3 stranca smo doveli i domaceg igraca Andjusica koji nista ne kosta. Da imamo pola vaseg budzeta i da nam drzava kupuje final for, mi bi osvojili jos jednu Evroligu bez problema a vama je budzet daleko ispred svih, jos ste nasli nama da kazete nesto oko tog budzeta i da nesto pricate bolje cutite, jer kad cutite mozda cete nekoga da pobedite jeste pobedili smo Virtus prvaka Evrokupa, jbg ne pobedjuje svako prvaka evrope to rade samo najveci sa 30 razlike i vise. FMP je jasno drzavni projekat privatni cokijev klub, u kome za 10 godina uslo preko 100 miliona evra vi nama da solite pamet, manji ste od mahovog zrna nebih da trosimo reci na vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA