≫ 

Totalna ironija: Teodosić jedini košarkaš iz EL na kojeg Pešić može da računa u FIBA prozorima?

Važni mečevi očekuju Orlove

  • 16
Miloš Teodosić, Svetsislav Pešić Foto: MN Press

Košarkašku reprezentaciju Srbije, posle ispadanja od Italije na Evropskom prvenstvu u košarci, očekuje nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra 2023. godine. 

Orlove tako očekuje meč sa Velikom Britanijom u gostima 11. novembra, kao i duel sa Turskom koji se igra tri dana kasnije, a selektor Srbije Svetislav Pešić, zbog sukoba FIBA i Evrolige, neće moći da računa na veliki broj igrača. Sa jedne strane, košaraši poput Nikole Jokića i ostalih NBA zvezda neće moći da pomognu reprezentaciji zbog obaveza u Americi, dok, sa druge strane, brojni evroligaški timovi neće, zbog zgusnutog rasporeda, pustiti svoje igrače da se odazovu pozivu nacionalnih timova.

Imajući u vidu da su jedino Olimpija iz Milana i Virtus odložili svoj meč kako bi igrači nastupili za svoje zemlje, može se zaključiti da je jedino Miloš Teodosić košarkaš koji se može staviti na raspolaganju selektoru. Srbija nema predstavnika u Olimpiji, dok je upravo Teo jedini srpski košarkaš koji nastupa za Virtus. Naravno, ovo bi bilo iznenađenje za mnoge, imajući u vidu da se iskusni plejmejker nije našao među 12 košaraša na Eurobasketu.

Video: Pešić objasnio zašto Teodosić više nije u reprezentaciji: On nije igrač da ulazi s klupe

Za sada, nije poznato hoće li srpski predstavnici u Evroligi, Crvena zvezda i Partizan, moći da ustupe igrače. Pa, ako se to ne desi, sa prethodnog Eurobasketa, za Srbiju će moći da eventualno nastupe Nikola Milutinov i Dejan Davidovac koji igraju za moskovski CSKA, Dušan Ristić i Marko Jagodić-Kuridža, kao i košarkaši koji igraju Evrokup, FIBA Ligu šampiona i domaća takmičenja.

Trebalo bi napomenuti da je moguće da se za drugi meč FIBA prozora, koji se igra 14. novembra tim promeni, u slučaju da neki od evroligaša odluče da puste svoje igrače u nacionalne timove.

Da podsetimo, Srbija je trenutno, posle pobeda nad Grčkom i Turskom, na trećem mestu sa skorom 3-3, koliko ima i Belgija, iza Letonije i Grčke.

Video: Pešić otkrio ko će biti kapiten Srbije umesto Teodosića: Ovo ime niko nije očekivao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    22. oktobar 2022 | 11:08

    Najveca ironija je sto je Pesic i dalje selektor.

  • Bhm

    22. oktobar 2022 | 11:14

    Izvinjavam se,nisam u toku,Pešić je i dalje selektor Srbije???Zar nije dao ostavku?

  • Boris

    22. oktobar 2022 | 11:09

    Zar je Pesic jos uvek selektor reprezentacije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA