≫ 

Jokić ušao u legendu NBA lige: Novim tripl dablom zgazio Oklahomu i izjednačio se sa Viltom Čembrlenom!

Srpski centar sada ima 78 tripl dablova u karijeri

  • 8
Nikola Jokić Denver Nagets Foto: Justin Tafoya / Getty images / Profimedia

Nikola Jokić je rano jutros po našem vremenu ušao u legendu NBA lige: u pobedi Denver Nagetsa od 122:117 nad Oklahoma siti Tanderom Alekseja Pokuševskog centar reprezentacije Srbije zabeležio je svoj 78. tripl dablu u karijeri (2. u novoj sezoni) i izjednačio se sa legendarnim Viltom Čembrlenom na večnoj rang listi sa 78. tripl dablova (fali mu još samo jedan da postane najbolji centar u istoriji NBA lige u ovoj statističkoj kategoriji). 

Nikola je u ovoj iznenađujuće uzbudljivoj utakmici (očekivala se ubedljiva pobeda Denvera, a nije bilo tako) postigao 19 poena, uz 16 skokova i 13 asistencija. Srbin je imao izvanrednu utakmicu u kojoj je uglavnom razigravao saigrače (što i treba da mu je prioritet, kako bi se "raskravili" rekonvalescenti Džamal Marej i Majkl Porter Džunior) i skakao, a šutirao je samo kad mora ili kad je baš bilo gusto: pogodio je 6 od 10 šuteva iz igre (1-1 za tri poena) i 6 od 9 sa linije penala.

Svoj "drugi NBA debi" pred domaćom publikom, posle teške povrede, odigrao je i Džamal Marej, koji je sinoć ubacio 16 poena i ponovo bio ono čemu se navijači Denvera nadaju: Džokerov Robin u poteri za NBA titulom kojoj su (Džoker=Jokić je ovde Betmen, ako ste razumeli sve), a ukoliko se može zaključiti po početku sezone, ovaj put Nikola i momci na tragu.

Marej je ubacio i dva slobodna bacanja na 10 sekundi pre kraja i konačno odvojio Nagetse na sigurnu razdaljinu od nezgodnih "gromovnika", a Jokić je zakucao poslednji ekser u njihovu nadu ubacivši još jedan "penal" na 2,5 sekunde pre kraja.

Ono što posebno može da obraduje navijače Denvera, pored nove MVP partije Jokića i definitivnog povratka na veliku scenu Džamala Mareja, jeste odlična forma Majkla Portera Džuniora, koji je sa 22 poena nastavio da rešeta mrežice protivnika, dok je ponovo sjajan bio i ovogodišnje izgleda veilko pojačanje Kantejvijus Koldvel Poup, sa 21 poenom. Poup je dobio bitku "trojki" sa Porterom, pošto je ubacio 6, dok je krilo Denvera zabilo jednu manje. 

U redovima Oklahome, Šej Gildžes Alegzander je ubacio 28 poena, a Džoš Gidi 19 poena, uz 12 skokova. Drugi Srbin na ovoj utakmici, Aleksej Pokuševski, počeo je utakmicu, ali je na terenu proveo 12 neprimetnih minuta, uz 1 promašen šut, 1 skok, 2 ukradene lopte, 1 blokadu i 1 faul.

Ipak, da ne bude sve lepo za domaće navijače u Denveru, pobrinuo se Džamal Marej, koji je sve u hali preplašio kad se u drugoj četvrtini srušio na parket posle faula koji je nad njim napravio Lugvenc Dort. Ipak, Marej se pridigao, i posle pola minuta je ubacio skok-šut iz okreta, kao da je hteo da pokaže svima da je s njim sve u redu.

Nagetsi sada odmaraju do ponedeljka, posle tri utakmice u četiri dana. Tada putuju u Portland, gde ih čekaju žestoki rivali Trejlblejzersi.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Rezultati sinoćnih mečeva:

Filadelfija seventisiksers - San Antonio spars 105:114

Indijana pejsers - Detroit pistons 124:115

Orlando medžik - Boston seltiks 120:126

Čikago buls - Klivlend kavalirs 96:128

Majami hit - Toronto reptors 112:109

Milvoki baks - Hjuston rokets 125:105

Dalas maveriks - Memfis grizlis 137:96

Denver nagets - Oklahoma siti tander 122:117

Sakramento kings - Los Anđeles klipers 109:111

(Telegraf/ESPN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRLE

    23. oktobar 2022 | 08:33

    BRAVO GENIJE🙂🙂🙂

  • Rale

    23. oktobar 2022 | 08:09

    I onda dođu amateri iz Poljske i izgubimo.

  • Чичарито

    23. oktobar 2022 | 09:48

    Са оваквим саиграчима може да има сваку утакмицу 10+ асистенција, ако преброде свог главног ривала - повреде могао би Денвер коначно да има запаженију улогу у плеј - офу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA