≫ 

Alimpijević pobedio i prvaka Evrope! Bursa bolja od Efesa, srpski trener nepobediv ove sezone

Bajka se nastavlja, Bursa na 4-0 u Turskoj i 2-0 u Evrokupu, a večeras je upisana največa pobeda

  • 2
Dušan Alimpijević Foto: MN Press

Košarkaši Burse priredili su veliko iznenađenje u 4. kolu turskog šampionata, ako se više bilo koja pobeda kada je ovaj tim u pitanju može karakterisati kao iznenađenje - tim srpskog trenera Dušana Alimpijevića savladao je dvostrukog uzastopnog šampiona Evrolige Anadolu Efes rezultatom 88:86!

Tako je Bursa ostala na savršenom učinku ove sezone, ne samo kada je reč o turskom prvenstvu gde je na skoru 4-0, već i u Evrokupu gde je maksimalna posle dva kola!

Na istom mestu pre nekoliko dana, upravo u Evrokupu, Alimpijevićev tim je sa samo sedam igrača u rotaciji porazio Huventud, da bi već danas priredio najveću pobedu ove sezone, bacio svoje navijače u delirijum trijumfom nad Micićem, Klajburnom i ostalim daleko poznatijim imenima iz tabora evropskog prvaka, predvođenih Erginom Atamanom.

Možda i ključni trenutak meča bilo je isključenje Vase Micića sredinom poslednje deonice i to zbog prepirke sa Alimpijevićem!

Bivši plejmejker Mornara Derek Nidam, koji se nametnuo kao lider ekipe, dizao je temperaturu u hali do usijanja, odličan je bio i nekadašnji igrač Igokee Klemons, i upravo su ova dva igrača iskreirala akciju posle koje je Bursa proekrenula rezltat i povela 60:58 sredinom treće deonice.

Pogledajte delirijum u hali koji je potom nastao.

Bursa je odigrala na krilima fanatičnih navijača, nije bilo lako Miciću i drugovima u zapaljivom ambijentu, ali je, naravno, prevagu doneo kvalitet koji čuči u Alimpijevićevom timu.

U prilično izjednačenoj utakmici, pobednik je počeo da se nazire sredinom poslednje deonice kada je domaći tim rezultatski pobegao na 83:71 i mada su gosti svojom serijom uspeli da priđu na koš zaostatka, Bursa je izdražala i taj, najjači nalet rivala. Imao je Efes i šansu da u poslednjim sekundama uvede meč u egal ili da povede, ali je Klajburn zasrljao, poslao pogrešan pas, i praktično rešio pitanje pobednika.

Bursa i Gener dele lidersku poziciju u turskom prvenstvu sa skorom 4-0.

Video: Alimpijević slavi istorijski uspeh: Peva sa navijačima posle plsmana u finale Evrokupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dreka

    23. oktobar 2022 | 19:30

    Za 4..5 god ce ovako i Vlada Jovanovic ... zivi bili pa videli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA