≫ 

Još jedno tragično veče za Borac kraj Morave: Zadar se nudio Čačanima, oni promašili nekoliko šuteva za pobedu

Nije se ponovo dalo domaćima u hali kraj Zapadne Morave

  • 2
KK Borac Čačak - KK Zadar Foto: ABA liga - KK Borac Čačak - Duško Radišić Lejča

Nova drama u hali kraj Zapadne Morave, ponovo kobna po čačansku ekipu. Imala je domaća ekipa nekoliko šuteva za pobedu protiv Zadra, ali šutevi Raše Đokovića, Alekse Novakovića i drugih nisu bili precizni, na kraju ruka nije bila mirna i Borac je doživeo novi poraz posle produžetka - 91:93 (83:83).

Nekako se dalo naslutiti od samog početka da će ovde odlučivati jedan šut ili bolja koncentracija jedne od ekipa u samoj završnici meča. Razlika, osim na početku, ni za jedan tim nije prelazila magičnu granicu od 10 poena. Čačani su imali veliku prednost, potom je isto to imao Zadar, pa je najpoštenije bilo da se sve rešava u dodatnih pet minuta.

Bila je ovo još jedna efikasna utakmica za obe ekipe. I jedni i drugi imali su prilično visoke procente šuta. I dok je Zadar imao prevlast kada je skok u pitanju, isto tako je imao i daleko više izgubljenih lopti od Čačana, pa smo zbog toga imali tesan meč. Na kraju su, ipak, presudili promašaji domaćih sa distance.

Raša Đoković je na dva minuta pred kraj produžetka pogodio bacanja koja su približila Čačane na poen zaostatka, ali su potom Novaković i Radonjić promašili važne šuteve. Karlo Žganec je pogodio jedno bacanje i dao nadu domaćima, ali je Novaković ponovo bio neprecizan i tako, nažalost, uprkos sjajnoj partiji postao tragičar.

Jer baš on je bio najefikasniji sa 17 postignutih poena uz četiri skoka, a dva manje imali su Nemanja Todorović i Bojan Tomašević, dok je Hanter Hejl stao na 12 poena. Na drugoj strani smo videli još jednu ludu partiju Luke Božića sa 27 poena uz čak 11 skokova, ali i neverovatnih 11 izgubljenih lopti.

Pratio ga je Dario Drežnjak sa 19 poena, dok je Sani Čampara ubacio 12 poena. Dvocifreni su bili i Antonio Jordano sa 11 poena i Huan Dejvis sa 10.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    23. oktobar 2022 | 23:37

    Žao mi je ali Borac nema igru,sve se svodi na traženje pozicije za šut za 3.Šutnuli su 40 trojki za utakmicu.Čak i na kraju kad je rrebao 1 poen za pobedu,dva puta šutiraju isgitreno za 3.Katastrofa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA