Partizan rafalom trojki uništio Mornar u Baru: Rasel u potpunosti zaustavljen, Panter ostao na 0/10 iz igre!

Odlična igra crno-belih večeras na obali Jadranskog mora

  • 50
Uroš Trifunović Foto: KK Mornar Barsko Zlato - MEDIA PRO - ABA liga

Teško gostovanje u Baru, uspešno je prebrođeno. Partizan je slavio četvrtu pobedu u ABA ligi protiv Mornara na krilima dobrog šuta za tri poena i sada polako može da se okrene ka novom evroligaškom okršaju koji ih čeka u četvrtak u Beogradu protiv Žalgirisa - 62:83.

Najveći izazov, naravno, bio je zaustaviti magičnog Fetsa Rasela, koji je u prethodnim rundama postizao preko 40 poena protivnicima, a Cibona ga je ograničila na 35. Međutim, danas protiv Partizana bio je skoro pa nevidljiv i tek na prepade je uspevao da iznenadi odbranu crno-belih.

Sa druge strane, Vladimir Mihailović je "rešetao" iz svih mogućih pozicija, ali tek onda kada se Partizan već odlepio na dvocifrenu razliku i kada je bio u sigurnoj luci. Crno-beli su upravo trojkama uspevali da odbrane tu visoku prednost, a dobro su gradili i skok i nisu dopuštali Mornaru da se ozbiljnije približi ni u jednom momentu utakmice.

Nije smetalo Partizanu ni loše veče Kevina Pantera koji je šutirao 0/10 iz igre (0/4 za dva, 0/6 za tri), pošto su imali ostale raspoložene igrače na terenu. Ispisana je i istorija takmičenja, pošto je za Mornar zaigrao najmlađi igrač ikada u ABA ligi - Luka Kovačević, rođen 8. maja 2007. godine!

Prva četvrtina je krenula najbolje moguće po crno-bele, koji su već do petog minuta ubacili 19 poena. Trojke su "padale" na sve strane, pogađali su gotovo svi iz crno-belog tabora, a kako je četvrtina odmicala, tako je Mornar uspevao da dođe do daha i da spusti razliku na dva poseda.

Start druge deonice doneo je iznenađujući "dah života" za Mornar, koji je uspeo da stigne i na samo dva poena minusa, ali tada je nekoliko koševa povezao Danilo Anđušić, omogućio crno-belima da ponovo zaigraju znatno opuštenije i da već do velikog odmora odu na 19 poena prednosti.

U trećoj četvrtini smo gledali igru u serijama. Vladimir Mihailović pokušavao je trojkama da trgne svoj tim i da dodatno zapreti Partizanu, ali su gosti iz Beograda uspešno odolevali. Ni u jednom momentu se nije postavljalo pitanje oko toga da li će Barani moći da se spuste i ugroze crno-bele.

Slično je bilo i u poslednjem periodu. Nastavio je Partizan da igra taman onoliko koliko mu je to bilo potrebno i na kraju je upisao važnu, četvrtu pobedu u ABA ligi, koja će biti bitna i na polju motivacije za duel sa ekipom iz Kaunasa u Evroligi.

STATISTIKA MEČA

Mornar Bar - Partizan 62:83 (17:24, 10:22, 22:18, 13:19)

Gledalaca: 2.500

Sudije: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Luka Kardum

Mornar Bar: Rasel 9, Mihailović 19, Pirs, Vranković 4, Kovačević, Marljukić, Pecarski 19, Miković 2, Vujačić 9, Diong, Vranješ, Kovačević

Partizan: Vukčević 2, Ledej 18, Koprivica 8, Panter, Papapetru 7, Egzum 8, Jovanović, Naneli 11, Lesor 1, Trifunović 7, Anđušić 16, Madar 5

Mornar - Partizan Foto: MEDIA Pro - ABA liga - KK Mornar Barsko Zlato

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (62:83) - Istorija u ABA ligi. Najmlađi igrač ikada na parketu - Luka Kovačević. Održava Partizan prednost do samog kraja, uspeva da realizuje još nekoliko poseda. Trojku je postigao odlični Trifunović koji opet koristi šansu kada mu je Željko daje.

8. minut (57:77) - Lako zakucavanje za Vrankovića. Promašaj Đorđija Jovanovića za tri, hvata skok Koprivica koji je fauliran. Trifa promašuje, ali tu je Ledej da postigne trojku. Vranješ promašuje za tri.

6. minut (55:74) - Poeni za Balšu, potom i za Vujačića na drugoj strani. Partizan ne koristi svoj napad, Trifa pogađa za tri! Ide Partizan na +19 ponovo, krade loptu Partizan, ali Anđušić ne vezuje novu trojku.

4. minut (51:69) - Trojka Danila za +20, potom bacanja za Mihailovića posle nesportskog faula Koprivice. Pogodio ih je, ali Mornar nije iskoristio svoj naredni napad. Potom Vukčević promašuje za dva, a Trifa gubi loptu. Bez trojke Vujačića, a Uroš hvata skok.

2. minut (49:66) - Poeni Trifunovića, kojeg je Žoc pustio na parket, a Mornar vezuje niz promašaja preko Vujačića, Mihailovića i Pirsa, kako sa distance, tako i za dva. Anđušić i Papapetru neprecizni za Partizan.

Mornar - Partizan Foto: MEDIA Pro - ABA liga - KK Mornar Barsko Zlato

III ČETVRTINA

10. minut (49:64) - Promašaj Nanelija, ali srećom je fauliran Papapetru. Pogodio je oba penala. Mornar ne koristi svoj napad. Nema koša ni za sjajnog Danila Anđušića večeras, što kažnjava Vujačić dvojkom. Poslednji napad je za crno-bele, sam je Papapetru i pogađa za tri. Na kraju +15 pred poslednju četvrtinu.

8. minut (47:59) - Partizan je maločas izgubio loptu. Dobra reakcija i Papapetrua, a Naneli zakucava. Mihailović za tri, jednom, pa i drugi put. Faul u napadu Papapetrua, videlo se da će sudije to svirati. Blokada Koprivice nad Fetsom Raselom! A onda promašaj Barana za tri na isteku napada. Promašaj Madara. Ne pogađa ni Mihailović za tri.

6. minut (41:57) - Panter je neverovatan u neprijatnom smislu za tim Željka Obradovića. Sam kao duh, iz kontre, promašuje za tri za 0/9 iz igre?! Balša hvata skok, ide na liniju bacanja. Pogađa oba penala. Mihailović je odličan večeras, sada vezuje još jedan koš. Fauliran Papapetru. Imaće bacanja. Pogodiće oba. Egzum postiže dvojku iz zakucavanja. Fets Rasel lepo baca loptu za Pecarskog koji postiže koš.

4. minut (37:51) - Mornar je u velikoj seriji sada, gotovo da je za dva minuta prepolovio onu prednost od 20 poena za Partizan. Koš Mihailovića, a onda Pecarski ide na liniju bacanja, ali drugo pogađa. Papapetru sam kao duh, ali promašuje za tri. Panteru izlazi još jedan šut iz koša, 0/8 za njega. Balša hvata skok i ide da šutira bacanja. Pogađa oba.

2. minut (34:49) - Dobro kreće Mornar košem Mihailovića, ali odmah stiže trojka Anđušića za +20 za Partizan. Mihailović se naljutio, vezuje i trojku, da bi potom ubacio i dva bacanja! Sada je ipak promašio za dva posle faula u napadu Lesora.

Mornar - Partizan Foto: MEDIA Pro - ABA liga - KK Mornar Barsko Zlato

II ČETVRTINA

10. minut (27:46) - Konačno Fets Rasel za dva, ali zavrće mrežicu i Naneli. Ledej faulira Fetsa Rasela. Novi tajmaut. Lopta ide na Ledeja, postiže koš iz veoma teške situacije. Tri slobodna bacanja za Fetsa Rasela, zbog faula Nanelija. Samo jedan poen Fetsa sa linije penala. Ostaje Ledej u vazduhu i diže prednost crno-belih. Težak promašaj Mornara za tri. Anđušić za tri!

8. minut (22:36) - Pecarski pravi prekršaj nad Matijasom Lesorom. Sudija Milan Nedović uzima loptu u ruke, jer je klizava i nosi je da se obriše pre nego što Francuz izvede bacanja. Pogodio je jedno od dva. Zek Ledej pravi faul nad sjajnim Pecarskim. Nema pogotka Anđušića sada sa distance. Rasel se sapleo, Egzum koristi kontru.

6. minut (22:33) - Ledejova dvojka, Vrankovićev faul u napadu na drugoj strani terena nad Ledejom. Trojka Danila Anđušića, Partizan polako odlazi na sve veću prednost. Novi poeni za Anđušića. Naneli hvata promašaj Fetsa Rasela.

4. minut (22:26) - Novi promašaj Pantera koji nije baš u dobroj formi od početka sezone. Na kraju promašaj i Koprivice iz zakucavanja. Vujačić pravi grešku u vođenju lopte. Anđušić ide na liniju bacanja i šutira penale bez greške. Mihailović gubi loptu, Madar pravi faul u napadu, a Vranješ promašuje trojku. Tvrda četvrtina.

2. minut (22:24) - Miković realizuje šut za dva poena, dok Panter na drugoj strani promašuje trojku, a potom i dvojku. Stiže kazna, evo Barana na samo dva poena razlike zbog koša Vujačića sa distance! Tajmaut ljutitog Željka Obradovića.

KK Mornar Bar Foto: Media PRO - ABA liga - KK Mornar Barsko Zlato

I ČETVRTINA

10. minut (17:24) - Nastavlja da šutira Rasel za tri besomučno, ali i dalje je vrlo neprecizan. Međutim ni Partizan ne realizuje svoje napade. Nova promašena trojka, ovoga puta Mihailovića. Jam Madar pogađa za tri. Partizan ne uspeva da postigne dvojku preko Papapetrua. Koš za Vrankovića. Panter neprecizan. Neverovatno, Joanis Papapetru pravi faul na sekund do kraja četvrtine. Bacanja su za Vujačića, koji pogađa oba. Kraj prve četvrtine.

8. minut (13:21) - Pecarski za sada jedini postiže poene za Mornar uz Fetsa Rasela. Faul u napadu Lesora. Potom bacanja na drugoj strani za Fetsa Rasela, koji postiže oba. Zek Ledej i Balša Koprivica promašuju za dva, Balša pravi i faul u napadu. Ali ni Mornar ne koristi svoj napad.

6. minut (9:21) - Prva dva poena za Fetsa Rasela. Sa druge strane ide trojka Ledeja, a Lesor blokira. Madar ne pogađa za tri, ostaje posed za Partizan, još jedna trojka Zeka Ledeja! Tajmaut Mornara. Madar krade loptu i poentira na drugoj strani igrališta. Samo raste razlika.

4. minut (7:13) - Egzum stiže do još dva poena, potom Pecarski postiže novi koš i još je i fauliran, pa nastavlja da puni rubrike protiv svog nekadašnjeg tima. Trojka Nanelija, pa onda serija promašaja Fetsa Rasela. Mada ni saigrači Diong i Mihailović nisu precizni.

2. minut (4:8) - Eksplozivan početak meča u Baru, pogotovo od strane Marka Pecarskog, koji je imao i sjajno zakucavanje. On je postigao sva četiri poena za sada za svoj tim. Sa druge strane poentiraju Egzum, Naneli i Ledej.

KOMENTAR PRE MEČA

Najveća pretnja po koš Partizana biće nestvarni Daron Rasel, koji je u prve dve utakmice postigao 40+ poena, da bi protiv Cibone ubacio "samo" 35 poena.

Mornar je često umeo da šokira crno-bele, pa je od 2017. godine čak šest puta uspevao da trijumfuje u međusobnim okršajima, na šta je upozorio i Željko Obradović.

Utakmicu će suditi iskusni Tomislav Hordov iz Hrvatske, Milan Nedović iz Slovenije i Luka Kardum iz Hrvatske.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    24. oktobar 2022 | 22:59

    ko je pobijedio od ona dva fmp.a..pita tetka iz zagvozda

  • Plus 19

    24. oktobar 2022 | 21:51

    Na poluvremenu. Da nije ulazio Panter bilo bi +30.

  • taifun

    24. oktobar 2022 | 21:50

    Željkov Partizan može barabar da traži svoju šansu za NBA prsten. Ovakvu košarku, brzu, sa puno efikasnih šuteva za 3 poena, igramo samo mi i Golden Stejt. Panterčićima je jasno da ćemo ih ponovo ugasiti i omogućiti da imaju derbi fmp 2- fmp3, fmp1 ide u stečaj. Zamisli ligu u kojoj jedan tim startuje sezonu sa 2 pobede🤣🤣🤣👉👌, tako su pričali i da je nogometno prvenstvo regularno a mister prosuo bodova u seriji A za 3 kola koliko je u ling long fmp ligi za 3 sezone🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA