KSS promovisao juniorske i kadetske lige: Sa mališanima se družili Alen Smailagić i Nikola Šaranović

Takmičenje u svim uzrastima će uskoro početi

  • 1
Alen Smailagić Foto: Košarkaški Savez Srbije

Danas je na platou ispred „Štark Arene“, kod „Spomenika košarke“, održana svečana promocija Roda Juniorske lige Srbije, Triglav Kadetske lige Srbije i Triglav Ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2022/2023, koju je organizovao Košarkaški savez Srbije uz podršku sponzora.

Promociji su ispred KSS prisustvovali potpredsednik za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović. Dresove je mladim košarkašicama i košarkašima između ostalog delio i prvotimac Partizana Alen Smailagić, kao i mladi prvotimac FMP, Nikola Šaranović, koji su u prošlosti sa uspehom igrali ove lige…

U ovim takmičenjima svaki region naše zemlje ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Takmičenja su rasla iz godine u godinu, a lestvica u organiziciji liga se podiže svake godine. Tokom sezone, u svakoj od tri lige se odigra 132 utakmice u ligaškom delu takmičenja, nakon kojih sledi finalni turnir za prvaka.

Za govornicu je izašao i potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

– Zaista sam počastvovan i puno mi je srce kad vas sve vidim ovde na promociji lige, kao i svake godine… Ovom prilikom želim da se zahvalim našim partnerima i sponzorima Triglav osiguranju i Rodi, bez kojih ova takmičenja ne bi bila na tako visokom nivou. Naravno da najveću zahvalnost treba da imamo prema Košarkaškom savezu, jako mi je drago što su sa nama ovde potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, koja, verujte mi, pomno prati sva dešavanja, kao i generalni sekretar Zlatko Bolić. Posebnu čast imam i da pozdravim direktora „Štark Arene“, našeg proslavljenog reprezentativca Gorana Grbovića i da mu se zahvalim što nam je omogućio da baš ovde održimo promociju. Tu su i naši reprezentativci Aleksandra Katanić, Alen Samilagić i Nikola Šaranović… Svi smo ovde zbog vas, da postanete bolji košarkaši, želja nam je da jednog dana svi zaigrate u ovoj velikoj Areni. Ovo obraćanje želim da završim rečima mladog Nikole Šaranovića u jednom intervjuu, da sanja da postane kapiten reprezentacije. Verujem da ćemo svi zajedno sa vama sanjati takve snove, da postanete kapiteni reprezentacije i pobednici svog života – poručio je Projović.

Video: Imamo mnogo dobar tim, niko od nas ne želi da puca nisko: Smailagić pun samopouzdanja pred EL

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA