≫ 

Još se ne zna naslednik Beograda: Litvanci nemaju novca za F4 Evrolige, traži se drugi kandidat

Ništa od spektakla u Kaunasu

  • 2
KK Žalgiris Foto: MN Press

Generalni menadžer Žalgirisa Paulius Motiejunas izjavio je da je litvanska vlada odbila da dodeli milion evra klubu iz Kaunasa, koji želi da bude domaćin završnog turnira košarkaške Evrolige, prenosi "Basket njuz".

Motiejunas je dodao da Žalgiris nije dobio podršku litvanske vlade da bude domaćin F4 Evrolige.

- Vlada Litvanije je poručila rukovodstvu Žalgirisa da zbog teške finansijske situacije u kojoj se zemlja nalazi ne može da obezbedi milion evra kao pomoć Žalgirisu u kandidaturi za organizaciju F4 Evrolige - navode lokalni mediji.

Međutim, generalni menadžer Žalgiris kaže da Kaunas ostaje kandidat za organizaciju završnog turnira najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

- Dobili smo odgovor da naša vlada nema nameru da obezbedi potrebna sredstva zbog finansijske krize i da nema novca za takve događaje. Mi smo to prihvatili. Nadamo se da ćemo imati podršku gradskih vlasti da budemo domaćini F4. Evroliga je očekivala, kao i mi, da ćemo imati i pomoć litvanske vlade. Lopta je sada na terenu Evrolige, čekamo odgovor. Šanse da budemo domaćini F4 su male. Naš projekat ima male šanse u odnosu na druge kandidate za organizaciju F4 - zaključio je Motiejunas.

Beograd je prošle sezone bio domaćin Evrolige, a titulu je osvojio Efes.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ser Žile

    26. oktobar 2022 | 10:10

    Rešenje je da im Zelenski posudi ionako kaže da mu treba mjesečno oko pet milijardi a milion dole milion gore ništa ne znači

  • Zax

    26. oktobar 2022 | 09:12

    Ajmo Djordje sad u Dubaiiiii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA