Budućnost umalo izgubila nemoguće: Podgoričani imali +19 na početku 4. četvrtine, pa slavili posle produžetka

Neverovatna utakmica u Morači

  • 0
Trej Bel-Hajns Foto: KK Budućnost VOLI - ABA liga

Košarkaši Budućnosti "preživeli" su okršaj protiv grčkog Promiteasa u Evrokupu u kojem su umalo od gotovog napravili veresiju. Na kraju su, preko produžetka, uspeli da se izbore za novi trijumf - 95:89 (81:81).

Prosto je šokantno da su Podgoričani uopšte morali da prolaze kroz sve ovo i da drhte za trijumf, jer su na početku poslednje četvrtine imali čak +19 (!), a na kraju su morali da jure zaostatak od koša za grčkom ekipom.

Uspeli su u tome, a u dodatnih pet minuta se nije kao tačna ispostavila tvrdnja da je ona ekipa koja je u većem naletu u prednosti u nastavku.

Najefikasniji kod Podgoričana bio je But sa 18 poeena, Bel-Hajns je postigao 16 poena uz po pet skokova i isto toliko asistencija, dok je impresivan bio moćni Alfa Kaba sa 14 poena i čak 13 skokova. Za Promiteas je Jang ubacio 20 poena kao najefikasniji.

Standings provided by Sofascore

Nije se radovao ni Stefan Birčević sa Klužom, pošto je rumunski sastav poražen na domaćem terenu od Venecije - 80:85.

Srpski košarkaš postigao je četiri poena uz pet skokova i tri asistencije, a Rumuni su šansu za pobedu prokockali onda kada su prišli Veneciji na dva poena zaostatka. Nisu mogli preko toga, pa je kroz penal završnicu trijumf otišao na Apenine.

Tim Veolija Tauersa iz Hamburga teže nego što se očekivalo savladao je Šljonsk iz Vroclava (87:83), dok je Pariz nastavio sa dobrim partijama protiv Trenta (86:91).

Standings provided by Sofascore

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA