≫ 

Pokuševski skromno punio kolone, promašio svaki šut za tri, Oklahomina serija 21:0 za prvenac u sezoni

Srbin solidan, domaći iskosirstili odsustvo Lenarda, Pola i Morisa iz protivničkog tabora

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: Tanjug/AP

Tek iz četvrtog puta košarkaši Oklahome upisali su pobedu prvenac u novoj sezoni najjače lige sveta, porazili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 108:94 i tako se pokrenuli sa mrtve tačke. Daleko najzaslužniji za ovakav epilog meča u "Paycom" centru bio je tandem domaćih Tre Man i Šej Glidžus Aleksander koji su ubacili više od polovine poena za pobednički sastav.

Lider tima Glidžus Aleksander bio je fenomenalan sa 35 poena, savršen za tri (2/2) i sa penala (9/9), imao je i 5 skokova i 8 asistencija i definitivno je bio perjanica u trijumfu Tandera.

Man mu je bio najjača podrška sa 25 poena, dok su ostali bili daleko ispod napadačkih standarda, mada se u krajnjem rezultatu ne prepoznaje falinka bilo koga u trijumfu koji se čekao.

Među onima koji je dodao na doprinos pobedi je i srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski koji je za solidnih 17 minuta na parketu ubacio 6 poena, upisao i 4 skoka i 2 asistencije. Promašio je dva šuta za dva Pokuševski, tri puta se digao na šut za tri poena, i sva tri puta promašio, no sezona je tek u povoju pa se od njega tek očekuju bolja i preciznija izdanja.

Oklahoma je inače meč prelomila u trećoj četvrtini pomalo neverovatnom serijom 21:0!

- Imali smo toliku seriju? To je ludo čoveče - čudio se i Tre Man posle meča furioznom naletu njegovog tima.

Nije bilo euforije u pobedi domaćih, jer je prva u četiri utakmice, ali i zbog činjenice da su Klipersi igrali bez trojice startera, od toga su dvojica prve zvezde tima - Kavaj Lenard i Pol Džordž. Prvi je odmarao koleno, drugi se požalio na prehladu, a nije bilo ni Markusa Morisa iz privatnih razloga. Njihovo odsustvo je jednostavno bilo previše da se Klipersi ponadaju iznenađenju pa je rezultat takav kakav je, očekivan u datim okolnostima.

U poaženom timu Luk Kenard je bio najefikasniji sa 15 poena, dok je Džon Vol dodao 12.

Klipersi posle četiri utakmice imaju skor 2-2.

Rezultati

Vašington - Detroit 120:99

Nju Orleans - Dalas 113:111

Oklahoma - Los Anđeles Klipers 108:94

Finiks - Golden Stejt 134:105

Пласман обезедио Sofascore

Video: Spektakularan doček za Alekseja Pokuševskog posle prve NBA sezone: Baklje i mural zbunili košarkaša!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA