≫ 

Dončić sa 37 poena tragičar utakmice: Promašio 11 trojki i šut za pobedu!

Slovenac je gurao Dalas dokle je mogao, ali je protivnik imao više raspoloženih aduta za borbu

  • 0
lluka dončić Foto: Tanjug/Ap

Izennađenje u Nju Orleansu: ekipa Pelikansa, iako bez dvojice najboljih Ingrama i Vilijamsona, porazila je favorizovani Dalas rezultatom 113:111 i nastavila dobar niz u povoju sezone. Sa 3-1 Pelikansi su pri vrhu Zapadne konferencije dok Mevsi imaju tek jednu pobedu iz tri utakmice.

Malo za sastav koji u svojim redovima ima jednog o najboljih igrača današnjice...

Luka Dončić je sa 37 poena bio daleko najbolji akter utakmice, ali ne i najprecizniji u šutu za tri poena što je na kraju i koštalo goste rezultata u Luizijani.

Jasno, Dončiću se ne može bilo šta prigovoriti za sve prikazano, gurao je svoj tim sve vreme poenima unutar luka za tri poena, iz reketa, iz svih drugih pozicija (14/17 za dva), kao i asistencijama kojih je imao 7, međutim totalno je podbacio u dalekometnoj paljbi.

Tek dva od 13 šuteva za tri poena ubacio je Slovenac!

Dončiću je, a kome bi drugom, pripala i odgovornost da prelomi utakmicu na samom kraju, u poslednjim sekundama pri vođstvu Nju Orleansa rezultatom koji je i ostao na snazi posle šuta Slovenca. Dončić nije imao previše vremena za proboj ka košu, odlučio se za dalekometni šut i "debelo" promašio, lopta je udarila u "prvi" obruč i tako je Dalas ostao bez slavlja na terenu Pelikansa.

Kod domaćih savršeno šutersko veče imao je Troj Marfi koji je za 22 minuta u igri pogodio sve što je uputio ka košu: za dva je gađao 4/4, za tri 4/4, za jedan 2/2, meč je završio sa 22 poena, ali daleko od toga da je bio tas koji je prevagnuo u trijumfu mada jeste bio izuzetan.

Nju Orlans su do pobede vodili i Maršal sa 15 poena, Mekalum i Grejem sa po 14, Valančijunas i Alvarado sa po 13...

Koliko su Pelikansi odigrali timski perfektno svedoči i činjenica da su čak osmorica igrača imala dvocifren košgeterski učinak. Kod Dalasa, to su, pored Dončića, imali samo još Dinvidi (24) i Vud (23), dok je ostatak tima doprinosio na drugi način.

Rezultati

Vašington - Detroit 120:99

Nju Orleans - Dalas 113:111

Oklahoma - Los Anđeles Klipers 108:94

Finiks - Golden Stejt 134:105

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA