"Mi favoriti protiv Srbije? Niko u svetu košarke ne misli tako": Selektor VB komentarisao Pešićevu izjavu

Mark Stutel je odbacio ulogu favorita

  • 3
Mark Stutel, Velika Britanija Printskrin: Youtube / Newcastle Eagles

Košarkaške reprezentacije Srbije i Velike Britanije imaju pred sobom međusobni duel u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Njihov prvi duel će biti odigran na Ostrvu, gde će domaća selekcija ući i sa novim selektorom, Markom Stutelom.

Mark Stutel je na klupi reprezentacije nasledio Nejtana Renkinga, koga su druge obaveze naterale da se ostavi ovog posla i ode put Klivlend Kavalirsa.

On će imati i tu sreću, da reprezentacija Srbije igra u Njukaslu protiv njegove selekcije, u gradu gde i sam trenira ekipu Njukasl Džetsa.

- Pred nama je ogroman zadatak protiv dva košarkaška giganta, ali zbog takvih utakmica radimo i vdeli smo mnogo pozitivnih stvari u poslednjem meču protiv Letonije. Dobro smo se držali plana i programa i odbrane i moramo da ponovimo te stvari kako bismo došli do željenog uspeha - istakao je Stutel.

Selektor Srbije Svetislav Pešić je već ranije komentarisao situaciju, gde je istakao da naša reprezentacija nije favorit u meču sa Britancima, pa je samim tim i Stutel imao komentare na tu opasku.

- Svaki selektor ima jedinstven pogled na svoju situaciju u određenom trenutku, ali nisam siguran koliko bi se ljudi u međunarodnoj košarci usaglasili da smo mi favoriti protiv Srbije, da li oni imali NBA igrače ili ne. Što se tiče njegovih komentara, on može da se oseća kako god želi, a mi ćemo se pripremiti uz mentalitet usmeren na nas. Radićemo prave stvari i pokušati da ispoljimo britanski stil košarke, te da uradimo sve što je u našoj mogućnosti kako bi bili uspešni - zaključio je Stutel.

Podsetimo, meč između Srbije i Velike Britanije na programu je 11. novembra.

Video: Pešić sumirao poraz od Italije: Nismo fizički bili na nivou

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    26. oktobar 2022 | 16:08

    Па питање је са којим играчима располажемо. Са најбољим не сигурно. Ионако у партизану домаћи играчи само статирају и додају пешкире прескупим странцима...то што Звезда пусти, нешто из Меге, можда још неки клуб, али од ових нема вајде...мала минутажа, неиграње, нема ништа од њих...тако да оволико ослабљени питање је ко је фаворит.

  • Dacha

    27. oktobar 2022 | 00:01

    Ali ovo britanski stil kosarke ma daj bre hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA