≫ 

Majstor Nikola: Jokić razbio Lejkerse, Lebron i družina umalo videli tripl-dabl Srbina!

Kakav Joker? Strašan Joker!

  • 11
Nikola Jokić i Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je predvodnik svog Denvera u NBA noći između srede i četvrtka protiv Los Anđeles Lejkersa ostvarivši umalo tripl-dabl u pobedi tima iz Kolorada 110:99.

Nikola je imao jednu od onih svojih partija kada mu niko ništa ne može, kada je spreman da povuče Nagetse do cilja ma koji protivnik bio.

Zato je srpski reprezentativac meč završio sa 31 poenom (12/17 za dva i 7/7 sa slobodnih bacanja uz 0/4 za tri), 13 skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte.

Svi su ga sasvim dovoljno ispratili da se anuliraju učinci Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa. Kralj Džejms je na kraju susreta imao na svom kontu 19 poena, sedam uhvaćenih lopti i devet dodavanja, dok je "obrva" upisao 22 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Kod Jokićevog sastava, osim fenomenalnog Nikole, istakao se Brus Braun sa 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, a tu je bio dugo isticani kao možda bitno pojačanje, Kentavius Koldvel Poup sa 13 poena, kao i Džamal Marej koji je pisao isto toliko.

Prva četvrtina je izgledala kao prava teška klacklica gde niko nije uspevao da ode dalje od plusa jednog poseda, ali je Denver potom malo prevagnuo i konstantno bio u kakvoj-takvoj prednosti tokom čitave druge deonice sve do pred sam odlazak na pauzu kada su Lejkersi izjednačili na 54:54.

Kako su se igrači vratili na teren, gosti iz Los Anđelesa su poveli prvi put posle skoro 15 minuta, ali su dobili kontra udar od kojeg se nisu oporavili do kraja meča.

Na polovini treće četvrtine razlika je prvi put dostigla dvocifrenu kotu, Jokić je briljirao do momenta dok na semaforu nije pisao rezultat koji je ozvaničio +18 (83:65).

Lebron je polako gubio živce, videlo se po njegovim gestikulacijama da ne ide timu, a poslednji napad odbijen u 3. minuti poslednje deonice kada su uspele "jezerdžije" da smanje na samo -7 (86:79), ali nisu uspele na vreme da uhvate priključak.

Video: Ovu su svi najbolji potezi kojima je Jokić uništio Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA