≫ 

Ovo sigurno niste znali: Rođeni brat Zeka Ledeja takođe igra na Balkanu, gledamo ga u ABA 2 ligi

Set Ledej nosi dres hrvatske Gorice i nastupa u gradiću nadomak Zagreba

  • 3
Set Ledej, Zek Ledej Foto: ABA 2 liga, Dragana Stjepanović / Nikola Tomić

Mnogo je poznate košarkaške braće prodefilovalo terenima širom Srbije i regiona. Ove sezone dobili smo još jedan poznati par, a verovatno je retko kome poznata priča da rođeni brat Zeka Ledeja, prvotimca Partizana takođe igra na Balkanu.

I dok Zek dominira za Partizan i prema mišljenju mnogih ima jednu od liderskih uloga barem na početku nove takmičarske godine, njegov brat Set ima svoje mesto u timu hrvatske Gorice iz malog grada nadomak prestonice Zagreba.

Nisu se rezultati baš najbolje poklopili za Seta na početku nove sezone. Njegova Gorica nastupa u ABA 2 ligi, a na turniru na Zlatiboru izgubila je obe utakmice od Vrijednosnica iz Osijeka i Sparsa iz Sarajeva.

I dok je Set Ledej na prvoj utakmici imao odličan učinak, upisavši 12 poena uz šest skokova, protiv Sparsa je bio vrlo loš šutirajući 0/7 za dva uz dva skoka, dve izgubljene lopte i indeks od čak -9. Pomenimo da i sam igra na poziciji krilnog centra.

Putevi su se Setu i Zeku razdvojili na koledžu. Zek je stariji od dvojice, dok je njegov mlađi "pivot" posle Sjedinjenih Američkih Država krenuo u Prištinu, potom u litvanski Šialiuai, da bi preko mađarske Niređihaze stigao u Hrvatsku.

Videćemo gde će ga put navesti za dve godine, te da li će u jednom trenutku karijere ova dva američka košarkaša nastupati zajedno u nekoj ekipi.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    27. oktobar 2022 | 18:51

    Nd znam ni ko je ivaj a ne brata mu:) indijanci u svakom slučaju:(

  • baba smilja iz darosave

    27. oktobar 2022 | 18:31

    Zachary (zakari) = Zach = zak nije zek

  • Sudija Dred

    28. oktobar 2022 | 01:43

    Sta kaze Zek bratu kad se sretnu? Gde si bre ustaso!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA