≫ 

Junaci Španije sa Eurobasketa su NBA marginalci: MVP Vili odigrao 6 minuta, Huančo "zaboravljen na klupi"

Braća Ernangomez nikako da isplivaju u najjačoj ligi

  • 0
ernangomez

Foto: Fiba/Eurobasket

Braći Viliju i Huanču Ernangomezu, junacima španskog trijumfa na Eurobasketu, spektakularne partije na kontinentalnom šampionatu nisu mnogo pomogle da poprave svoje statuse u NBA ekipama.

Štaviše, u povoju sezone u Torontu i Nju Orleansu obojica su totalno marginalizovani.

Huančo je presedeo na klupi i četvrtu uzastopnu utakmicu Reptorsa ove sezone, nije odigrao ni minut u pobedi nad Filadelfijom 119:108, a pdosetimo da se radi o MVP-ju finala Eurobasketa, igraču koji je zatrpao mrežicu Francuza sa 27 poena i sedam trojki iz devet šuteva u meču za zlato!

Ove sezone odigrao je tek sedam minuta ukupno, u prvoj utakmici protiv Klivlenda, i za to vreme nije imao ni šut ka košu.

Vili Ernangomez

Foto: FIBA

Situacija sa njegovim rođenim bratom Vilijem, najkorisnijim igračem minulog Eurobasketa, je jednako loša jer je od početka sezone odigrao tek šest minuta.

Na prethodnoj utakmici sa Dalasom nije ga bilo u igri iako su van stroja protiv Mevsa bili igrači koje inače menja u rotaciji, Zajon Vilijamson i Brendon Ingram.

Očito je da prejaka konkurencija čini svoje, pa Vili ne može da pronađe prostora da prikaže sav svoj potencijal koji je eksplodirao na Evropskom prvenstvu.

Malo ko je ipak očekivao da će braća Ernangomez baš ovoliko biti skrajnuta u svojim ekipama.

Video: Ajde, brate! Španski reprezentativac poslao poruku Jokiću na srpskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA