≫ 

Trinkijeri u Pioniru, da li će mu Zvezda predati fenjer? Crveno-belima je već "stani-pani" posle 0-4

Jovanovićev tim ide na sebi ravnog u novom evroligaškom izazovu

  • 6
ben bentil Foto: MN Press

Zvezda nema kud, nije baš prijatna situacija po crveno-bele pred dolazak Bajerna, ali ni gostima ne svetaju ruže, jednako loše rezultatski stoji posle četiri evroligaška kola - i zato će okršaj nemačkog i srpskog predstavnika za oba tima biti neobično važan za nastavak evroligaške borbe.

Jovanovićev i Trinkijerijev tim su jedini bez pobede u dosad odigranim rundama, crveno-beli "drže fenjer" zbog lošije koš razlike, ali pred svojim navijačima imaju priliku da ga predaju bavarskoj četi i nastave put sa više optimizma.

Vrlo važan će po crveno-bele, kao i uvek, biti navijački impuls koji dobiju sa tribina, košarka je sport energije i tu leži ključ večerašnje bitke za prve bodove u novoj sezoni, naravno iznad svega biće presudna borba i kvalitet rivala.

Crvena zvezda - Panatinaikos Foto: MN Press

Ono što domaće dodatno ohrabruje je najava povratka prve zvezde tima Nemanje Nedovića, može biti da srpski reprezentativac neće odmah ući u "klinč" sa protivnikom posle oporavka, ali bi i minut-dva na parketu i te kako psihološki značio i ekipi, i samom Nedoviću, u ovom zaista bitnom trenutku.

Ni raspored nije bio posebno naklonjen jednima i drugima do sada, Bajern je poražen od Fenerbahčea, Virtusa, Barselone i Milana, dok su crveno-beli gubili redom od Anadolu Efesa, Panatinaikosa, Baskonije i Real Madrida.

Zvezda u narednoj rundi ide na noge zahuktalom Monaku (skor 4-1 posle pobede nad Olimpijakosem) na teren sa kojeg je teško doneti bodove, pa i iz tog razloga meč sa Bajernom, i trijumf koji se nameće kao imperativ, dobijaju na dodatnoj važnosti.

Srpski i ABA prvak je sa prilično velikim ambicijama ušao u novu sezonu, zasad se plan ne odvija prema očekivanjima, no moždaje upravo meč sa Bajernom prekretnica za ovaj deo sezone i najava nekih boljih dana po crveno-bele.

Evroliga, 5. kolo

Crvena zvezda - Bajern 19

Anadolu Efes - Fenerbahče 19:30

Asvel - Baskonija 20

Barselona - Milano 20:30

Odigrano u četvrtak

Olimpijakos - Monako 76:81

Makabi - Panatinaikos 85:74

Partizan - Žalgiris 87:76

Valensija - Alba 87:73

Real Madrid - Virtus 92:95

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA