≫ 

Potpuna ludnica u Zagrebu: Amerikanac dao 44 poena za Borac, Đoković promašio zicer za produžetak!

Neverovatna partija Hejla i treći trijumf Cibosa u sezoni

  • 3

Košarkaši Cibone i Borca odigrali su jednu od najuzbudljivijih utakmica nove ABA sezone, totalno neizvesnu i na kraju završenu trijumfom Zagrepčana 87:85 - uz 44 poena šutera Čačana Hantera Hejla!

Neverovatni Hejl je bio nezaustavljiv večeras u hrvatskoj prestonici, bez dileme je odigrao meč karijere, koji je garnirao sa šuterskom rapsodijom, ali Borac piše peti poraz i ostaje bez trijumfa do daljeg.

Amerikanac je za dva šutirao 7/12, za tri 7/12, sa penala 9/11, imao je i 5 asistencija, međutim poslednji šut otišao je u ruke Radovana Đokovića koji, nažalost po Čačane, nije iskoristio jednostavno polaganje i tako je otišla savršena prilika po goste da izbore produžetak posle silne jurnjave da istope minus rivala.

Meč je inače obilovao preokretima i obostranim naletima, da bi pred kraj sve stalo u jedan šut.

Borac je krenuo furiozno, poveo 13:3, Cibona je uzvratila serijom koja joj je donela egal i potom preokret, a onda i vođstvo od 16 poena u trećoj deonici. Delovalo je da će ekipa Josipa Sesara bez trzavica privesti meč kraju u svoju korist, ali tako nije mislio Hejl koji je nemilice zatrpavao koš domaćih i doneo potpunu dramu pred sam kraj.

Kod domaćih ponovo je blistao Borna Kapusta koji zaista ima magiju u rukama, sjajno je i ovog puta razigravao saigrače (9 asistencija) i sa 12 poena bio jedan od boljih u pobedničkoj ekipi. Neke od njegovih asistencija poslednjih godina viđali smo samo "iz kuhinje" Miloša Teodosića.

Kapusta je ove sezone inače rekorder po broju asistencija na jednoj utakmici.

Napadački, Cibonu je predvodio Sven Smajlagić sa 25 poena, šest trojki je ubacio iz osam pokušaja, uz njega najjače su Cibose gurali još i Lovro Mazalin sa 17 poena, 9 skokova i 8 asistencija, te Radovčić sa 15 poena.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moravac

    28. oktobar 2022 | 21:43

    Ne mogu ovo da gledam Borac se urusava po necijoj direktivi. Sa Marinovicem vise ne ide pa dajte ljudi Mijatovica i Ivana Drobnjaka na klupu za spas Cacanske kosarke.

  • Djoko centar Ljubica

    28. oktobar 2022 | 22:54

    Novi trener je Djurovic Goran legenda Zeleznicara

  • Bulut

    28. oktobar 2022 | 22:52

    Nije problem malina vec Marko Ivanovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA