"Moramo da vodimo računa o zdravlju": Trener Zvezde otkrio stanje Mitrovića, pomenuo da je i Vildoza povređen

Crveno-beli su uspeli da dođu do trijumfa posle tesne završnice

  • 4

Košarkaši Crvene zvezde konačno su "probili led" i upisali prvu pobedu u Evroligi protiv Bajerna iz Minhena u Beogradu - 78:72.

Meč je prelomljen u samoj završnici kada je crveno-beli sastav pogodio neke važne šuteve iz ukradenih lopti, a trener Vlada Jovanović na konferenciji za medije gotovo da nije skidao osmeh sa lica.

- Pre svega, hvala navijačima na velikoj podršci. Dali su nam energiju i ključnim momentima. Posle toga želim da čestitam igračima na prvoj pobedi u Evroligi. Težak je period za nas i ovo je bilo važno. Počeli smo odlično, posle toga smo imali probleme, Luka se povredio nažalost i kao što sam rekao, imali smo problem da nađemo reakciju na njihovu igru iz druge četvrtine. Na kraju, ovo je važna pobeda za samopouzdanje i način na koji nastavljamo da radimo. Bićemo još bolji.

Objasnio je da pola igrača nije ni imalo adekvatnu pripremu za meč. Bentil je bio bolestan, Vildoza povređen, Marković i Nedović su takođe imali probleme.

- Tačno, ima jedna stvar slađa, da se dođe do pobede. Trenirali smo živce navijačima, to nije dobro, ali meč je bio važan za nas i to se osetilo. Osetilo se na 12 razlike, kada smo imali dva napada da rešimo susret. Nesrećno smo dobili tri slobodna bacanja Vinstona. I posle toga jednostavno je to bila utakmica na dve i po lopte, a ostalo je vremena. Čak i na kraju kada je bilo dovoljno da ubacimo loptu, pravili bi faul, mi smo pravili greške. Moram da kažem, Ben Bentil nije odradio nijedan trening tri dana, dobijao je infuziju i igrao na svoju odgovornost. Vildoza je igrao sa povredom. Pefi Marković ima ogroman problem i za 21 minut je strašno patio fizički da pomogne timu. Nedović je imao jedan ili dva treninga. To su sve činjenice. Čestitam momcima na sjajnoj energiji. Ostali smo bez Mitrovića u četvrtom minutu utakmice, ostali smo sa par igrača, a ušli smo sa problemima sa faulovima.

Objasnio je da je Luka odmah otišao na snimanje.

- Luka je otišao odmah na snimanje, znaćemo noćas ili sutra kakva je povreda u pitanju. Nije mogao da nastavi utakmicu. Sve je to uticalo na izgled igre i tima. Tada smo pali sa energijom, ali sa fenomenalnom podrškom navijača uz energiju momaka smo izneli to do kraja. Znam da nije bilo sjajno, ima prostora za napredak, to mene kao trenera raduje. 

A kaže i da je Nedović možda malo neplanirano igrao duže nego što je to bilo potrebno.

- Nedović je igrao neplanirano 21 minut. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača. Svi su nam važni, Ben je imao 24 minuta, to su veliki napori kada se igralo sa toliko napora i intenziteta. Imamo par dana da se oporavimo, a slede važne utakmici u ABA ligi i Evroligi. 

KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: MN Press

I Vildoza je bio pod dodatnim naporom, uprkos sjajnoj partiji.

- Što se tiče Vildoze, ne brinem, on je već umoran. Gledamo da ga spremimo za naredne mečeve. Pričao sam o tome. Situacija je takva da moramo da se nosimo sa takvim stvarima. Morali su momci da daju dodatni napor danas. Imamo dobre medicinske radnike u klubu, oporavićemo se do sledeće utakmice. 

Kaže da uskoro treba očekivati Dalibora Ilića na terenu, možda već protiv njegovog bivšeg kluba - Igokee.

- Dalibor Ilić je počeo da treninga, odradio je par treninga, biće u konkurenciji za sledeću utakmicu, kao i Kuzmić. Mučila ga je povreda, spreman je već neko vreme i definitivno, ne samo njegovo stanje, nego i ostalih igrača, svi su pokazali kvalitet. 

Dodaje da je od početka bilo problema, ali da ne treba tražiti izgovore i da sada treba gledati samo napred.

- Svakako, pričali smo nebrojeno puta na konferencijama, nismo tražili alibi. Znate da je Nemanja došao ovde i da je njegova uloga tu morala da bude od starta, da je sve bilo bazirano na kvaliteta njegovim. I on i Luka su doneli kvalitet više, rasteretili neke druge momke da mogu da odigraju kako treba da odigraju. Kao što sam rekao na engleskom, verujem čvrsto u to da će u narednom periodu biti samo bolji. Naravno, zdravlje da nas posluži i da budemo na okupu.

Ne gleda odnos primljenih i postignutih poena. Odbrana je kaže bila na zadovoljavajućem nivou.

- Ja nisam od trenera koji gleda poene da bih rekao kako smo igrali. Odnos postignutih i primljenih zavisi od mnogo faktora. Nemam taj utisak da smo igrali sa manje zalaganja protiv Panatanaikosa, jer je zalaganje tada bilo na najvećem mogućem nivou. Imalo je momenata kada smo igrali čvrsto, a i par puta nismo ispratili Obsta na otvorenim šutevima, ali je promašio. To nije bila dobra odbrana, ali smo imali i fenomenalne kada su ubacili teške šuteve. Dobra odbrana je kada ispunimo zadatke postavljene pre utakmice. Zadovoljan sam većim delom onog što smo uradili u pripremi meča.

Video: Čović: Pešić ima na raspolaganju sve igrače Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nok

    28. oktobar 2022 | 22:14

    Bravoooo!!!!!samo nastavite takooo

  • Rasomon

    29. oktobar 2022 | 09:33

    Markovic uvijek igra kao da je 99 odsto povrijedjen, dakle najveca rupa u Zvezdi!!! Dajte mu odmah otkaz, Lazarevica posaljite u FMP, a Lazica prikljucite Simonovicu, da se vise ne bruka, a svojim stazom i odnosom prema Zvezdi je zaista zasluzio funkciju. Ovo uradite i imacemo odlican tim, nije tesko zar ne?

  • 1992.

    29. oktobar 2022 | 09:53

    zvezda ili zdravlje... odlučite sami!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA