≫ 

Fenerbahče jedini neporažen posle pet kola: Gudurić dobio srpski obračun protiv Micića, slavila i Barselona

Košarkaš Priboja postigao je 19 poena večeras u "Sinan Erdemu"

  • 0
Marko Gudurić Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea ostvarili su veoma vrednu pobedu na gostovanju Anadolu Efesu, aktuelnom šampionu Evrolige, čime su ostali sami na čelu bez ijednog poraza u pet kola u novoj sezoni elitnog takmičenja - 79:88.

Držao je Fener kontrolu kroz dobar deo susreta. Imao je u nekoliko navrata i dvocifrenu prednost, a na kraju se trijumf nije dovodio u pitanje, pošto su uspešno zaustavljeni svi naleti rivalskog kluba.

Najbolju partiju kod gostiju pružio je Skoti Vilbekin ubacivši čak 25 poena uz tri skoka, dok je Marko Gudurić dodao 19 poena uz šest skokova. Na drugoj strani, Vasa Micić je dominirao sa 19 poena, ali se može reći da je morao da "pruži" ruku u srpskom okršaju momku iz Priboja.

Asvel je naneo izuzetno neprijatan poraz Baskoniji i tako je spustio na zemlju posle trijumfa protiv oba srpska kluba. Počeo je tim iz Baskije rano da leti, ali je sada sa dva vezana neuspeha uzdrmao svoju dobru startnu poziciju - 87:61.

Metjuz i Obasoan sa po 13 poena bili su ključni za pobedu domaćih, dok je Rokas Giedraitis sa 14 poena bio najefikasniji za goste iz Španije.

U još jednom derbiju kola, Barselona je bez ikakve muke došla do vrlo ubedljivog trijumfa nad Olimpijom iz Milana vođena Majkom Tobijem koji je ubacio 13 poena uz sedam skokova - 74:56.

EVROLIGA - 5. KOLO

Četvrtak

Olimpijakos - Monako 76:81

Makabi - Panatinaikos 85:74

Valensija - Alba Berlin 87:73

Partizan - Žalgiris 87:76

Real Madrid - Virtus Bolonja 91:95

Petak

Crvena zvezda - Bajern 78:72

Anadolu Efes - Fenerbahče 79:88

Asvel - Baskonija 87:61

Barselona - Olimpija Milano 74:56

Standings provided by Sofascore

Video: Trinkijeri: Zvezda je stavila autobus u reket! Nisam zabrinut, tek je oktobar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA