≫ 

Prvi antivakser NBA i "ravnozemljaš" naljutio gazdu kluba zbog promocije "antisemitskog filma"

Kajri Irvin ponovo na udaru

  • 1
kajri irving Foto: Tanjug/Ap

Gazda NBA kluba Bruklin Netsa Džoe Tsai, čovek čije se bogatstvo procenjuje na 8.1 milijardi dolara (gazda Alibabe), oglasio se saopštenjem u kojem je kritikovao i osudio odluku igrača Netsa Kajrija Irvinga da promoviše antisemtisku knjigu i film rađen po istoj knjizi.

U pitanju je naslov "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America" (Jevreji Crncima: Probudi se, crna Ameriko), koji je Irving nedavno podelio sa svojm pratiocima na društvenim mrežama.

Taj njegov postupak je, ipak, podelio javnost i doveo do reakcije prvog čoveka kluba, biznismena rođenog na Tajvanu.

- Razočaran sam što se ispostavilo da Kajri podržava film baziran na knjizi prepunoj antisemitkih dezinformacija - piše Tsai u svom Tviter obraćanju:

- Želim da sednem sa njim i pobrinem se da razume da je time što je uradio povredio sve nas, i da je kao čovek od vere pogrešno da promoviše mržnju utemeljenu na rasi, etničkoj pripadnosti ili religiji - glasi poruka Tsaija.

Pomenuta knjiga koju je promovisao Kajri je objavljena 2015. godine, a tri godine kasnije snimljen je i film po istoj tematici.

- Bruklin Netsi oštro osuđuju i nemaju toleranciju za promociju bilo kakvog oblika govora mržnje - navodi se u saopštenju Bruklina.

- Verujemo da u ovim situacijama naša prva reakcija mora biti otvoren, iskren dijalog. Zahvaljujemo se svima, uključujući ADL (Anti-Defamation League), koji su nam pružili podršku tokom ovog vremena - poručili su Netsi.

ADL je inače jevrejska nevladina organizacija.

Kajri Irving, koji je propustio veći deo prethodne sezone jer je odbjao da se vakciniše protiv korona virusa, a inače je i poznat po svojim stavovima o "zemlji kao ravnoj ploči", nije se još uvek oglašavao posle stava koji je izneo o pomenutoj kjnizi i filmu.

Video: Dončića usred meča gađali navijači u Bruklinu, meč bio prekinut na kratko: Incident sa tribina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srle

    29. oktobar 2022 | 11:08

    Niko ne sme da dirne u Jevreje tj. Hazare u Americi. Drze sve zivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA