≫ 

Ovo nije mogao ni Željko Obradović: Dimitris Itudis ispisao istoriju sa Fenerbahčeom u Evroligi

Naravno, radi se o pobedama u novom sistemu takmičenja, dok je u onom prethodnom Obradović ipak neprikosnoven sa šest vezanih pobeda u sezoni 2013/2014

  • 6
dimitris itudis Foto: MN Press

Na pomen košarkaškog kluba iz Istanbula, čuvenog Fenerbahčea, naravno da je prva asocijacija srpski trener Željko Obradović koji je sa njima osvojio prvu Evroligu u istoriji turske košarke. Željko je otišao, na njegovo mesto je stigao i Dimitris Itudis, koji je takođe na neki način ispisao istoriju ovog kluba u prestižnom takmičenju.

Fenerbahče je u poslednjim sezonama predvođenja od strane Željka Obradovića zaistao upao u "kanal", pa to nije bio onaj isti tim koji je u sezoni 2016/2017 osvojio Evroligu. Klub iz Istanbula je posle tog uspeha nastavio sa odličnim partijama, ali se više nije domogao titule u ovom takmičenju.

Najbolju sezonu u ligaškom delu je Željko Obradović imao sa klubom u sezoni 2018/2019 kada je od 30 utakmica poražen u samo pet i to svih pet poraza su se dogodili na gostovanjima, dok je kod kuće ostao neporažen u svih 15 utakmica, međutim, doživeo je neuspeh u plej-ofu.

Željko Obradović je otišao iz kluba, ali je na njegovo mesto stigao novi Srbin - Igor Kokoškov. Međutim, on se nije proslavio, dogurao je nekako do TOP 8 faze Evrolige gde je "počišćen" od strane CSKA, dok je u Turskom šampionatu titulu prepustio Anadolu Efesu, što je rezulitralo njegovim odlaskom.

Igor Kokoškov Foto: Marko Jovanović

Njega je zamenio još jedan Srbin - Saša Đorđević. Tada je Fener takođe "potonuo", po prvi put od 2013/2014 nije uspeo da se plasira u TOP 8, ali je za razliku od prethodnika Đorđević uspeo da osvoji titulu u prvenstvu, ali to nije bilo dovoljno.

Sada je Đorđevića zamenio Dimitris Itudis, eminentni grčki stručnjak, koji je napravio pravu revoluciju u Fenerbahčeu. Doveo je nekoliko vrsnih košarkaša iz Evrope, ali i iz NBA lige, gde je, reklo bi se, napravio izuzetan tim.

Postojale su razne bojazni da to neće funkcionisati, da je tim prepun individualaca. Itudis ih je sve razuverio i u prvih pet kola Evrolige je načinio pet pobeda, što je najbolji start Fenerbahčea u njihovoj istoriji u Evroligi.

Redom su pred Fenerbahčeom padali Bajern (74:62), Makabi (86:71), Asvel (84:63), Valensija (79:77), te na kraju Anadolu Efes (88:79). Fenerbahče je ovim rezultatima usamljen na prvom mestu posle pet odigranih mečeva, dok ga prate Makabi, Olimpijakos i Monako sa po jednim porazom.

src="https://www.sofascore.com/tournament/42527/42914/standings/tables/embed" frameborder="0" scrolling="no" style="height:661px!important">

Standings provided by Sofascore

Video: Željko Obradović preuzeo ulogu plejmejkera na treningu Partizana: Pravi blokove, asistira u akcijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lapovo

    29. oktobar 2022 | 09:41

    Sto ovaj tim nisu dali Saletu Djordjevicu nego mu dali pola ekipe pa igraj .

  • SrbskiBek

    29. oktobar 2022 | 13:10

    Ali samo rumeni moze sa timom od 20 mil evra da pobegne od duela sa zvezdom.podvio rep i izmislio razlog !!! Hahahahahaha...

  • Želimir

    29. oktobar 2022 | 11:03

    možda nije mogao ovo ali je mogao do rekordnih titula evrolige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA