≫ 

Borna je hrvatska verzija Teodosića: Od 15 asistencija Partizanu ne posustaje, Čačanima prodao "suknjicu"

Momak "zna znanje"

  • 1
borna kapusta Foto: youtube/ABA liga

Plejmejker Cibone Borna Kapusta (26, 182) je hit dosadašnjeg dela sezone zbog svog istančanog osećaja za asistencije koje su njegov zaštitni znak i zbog kojih su utakmice Zagrepčana gledaju sa pojačanom pažnjom.

Cibosi su u petak u sjajnom mčeu porazili čačanski Borac, upisali treću pobedu, a Kapusta je bio jedna od najzaslužniji za takav ishod sa 12 poena i 9 asistencija, što mu je druga najbolja utakmica sezone po broju produktivnih dodavanja.

Jedno je ipak bilo bolje od svih ostalih - kroz noge igraču Borca pravo u ruke Radovčiću koji je potom lako poentirao.

Kapusta je izveo još jedno lucidno dodavanje, u stilu Miloša Teodosića, kada je zavarao protivnika dodavanjem saigraču bez gledanja, iza leđa.

Mnogi znaju da je ovaj momak skrenuo pažnju na sebe već u prvom kolu ABA lige na utakmici sa Partizanom kada je imao čak 15 asistencija, već tada potvrdio talenat, a u naredna tri meča, sa Derbijem, Megom i Mornarom, imao je identičan broj - po šest asistencija za meč.

Protiv Borca je ponovo podigao letvicu, nije šuterski bio raspoložen (1/6 za tri), ali je proigravanjima i pregledom igre doneo prevagu.

Video: Đoković promašio polaganje za pobedu: Borac u poslednjoj sekundi ostao bez trijumfa u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jele

    29. oktobar 2022 | 17:21

    Uvek sam rekao da je Cibona bila i ostala najbolji i najtrofejniji hrvatski klub .Neka se bunkerasi ljute koliko hoce🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA