≫ 

Džaba novi dabl-dabl Jokića, revanširali se Lejkersi: Lebron i društvo do prve pobede u sezoni!

Nadljudskim naporima su "jezerdžije" slomile Nikolu i njegove Nagetse

  • 0
Nikola Jokić i Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je, po ko zna koji put, dobru partiju za Denver, ali je u NBA noći između nedelje i ponedeljka poražen od strane Los Anđeles Lejkersa (121:110) koji su tako tek u šestoj odigranoj utakmici stigli do prvog trijumfa u sezoni.

Pre samo četiri dana, Nagetsi su slavili sa 110:99, tako da su Lebron Džejms i ostali došli do brzog revanša, ali i do konačne pobede koja će makar malo umiriti kritike na njihov račun.

Jokić je završio meč sa novim dabl-dablom upisavši 23 poena (7/15 za dva, 1/5 za tri i 6/7 sa slobodnih bacanja) uz 14 skokova, šest asistencija i dve blokade.

Ipak, zajedničkim snagama su dve najveće zvezde tima iz Kalifornije uspele da preokrenu rezultat i da se u poslednjoj četvrtini održe na površini.

Lebron Džejms je bio najefikasniji igrač meča sa 26 poena uz šest uhvaćenih lopti i osam asistencije, a ispratio ga je Entoni Dejvis sa 23 poena, 15 skokova i dva dodavanja.

Iako je Nikola dao sve od sebe da u poslednjoj deonici na individualni kvalitet vrati egal, uspelo mu je samo da prestigne saigrače po broju datih poena, jer su Džamal Marej, Aron Gordon i Majkl Porter Džunior bili u većem delu utakmice igrači sa većom efikašnošču.

Na kraju, Marej je brojao do 21, Gordon do 18, a Porter do 17 poena.

Mora se istaći i odlična partija kritikovanog Rasela Vestbruka koji je odigrao bitnu rolu za Lejkerse i umalo za pola sata provedenih na terena stigao do tripl-dabl učinka sa 18 poena i po osam skokova i asistencija.

Denver je posle ovog poraza na 4:3 na Zapadu, još uvek se traži sa formom kao i mnogi favoriti i favoriti iz senke, dok je tim iz Los Anđelesa tek sada probio led i očekuje se da im krene dosta bolje nego što je do ovog momenta prikazano.

Video: Kakvo zakucavanje: Fantastični Nikola Jokić još jednom pokazao zbog čega je najbolji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA