≫ 

Izgleda šašavo, ali daje rezultat: Košarkaš Bostona hit u NBA zbog neobične "odbrane" od šuteva za tri poena

Možda ne "pali" uvek ali je Mobli dvaput zaredom bio zbunjen odbranom centra Bostona i promašivao je šuteve

  • 0
luk korne Foto: Twitter/chemadelucas

Prethodna noć u NBA ligi donela je ljubiteljima košarke spektakl u "TD Gardenu" gde su obračun vodili Karis Levert i Donovan Mičel sa jedne, i Džejlen Braun i Džejson Tejtum sa druge strane, a prevagnuo je tanem Klivlenda koji je doprineo pobedi nad Bostonom sa zajedničkih 82 poena (po 41 svaki).

Međutim, posle meča priča se i o rezervisti Seltiksa Luku Korneu i njegovoj krajnje neobičnoj odbrani na šutevima rivala za tri poena.

Korne je centar i retko, gotovo nikada, nije na perimetru u odbrani od dalekometnih pokušaja, ali zato u reketu doprinosi da makar zbunjuje trojkaše koji se dižu na šuteve. Upravo je to radio protiv Klivlenda, u jednoj akciji gostiju i dva puta zaredom - oba puta je visoko podignutih ruku skakao najviše što može kada se Mobli dizao na šut.

Rezultat: Mobli je oba puta promašio trojke.

Ovakav vid "odbrane" je zaista retkost, ali nije i jedinstven slučaj pošto se slična defanzivna taktika primenjivala i u Evropi kod trenera Sita Alonsa svojevremeno u Mursiji, na šta je podsetio španski novinar Šema de Lukas.

Korne, ipak, nije tako efikasan u odbrmbenoj ulozi kada protivnik krene na njega umesto a šutne trojku, uradio je to Donoan Mičel i pogledajte kako se to završilo po centra Seltiksa.

Video: Prvi meč u sezoni i Embid odmah u klinču sa protivnicima: Zamalo iščupao ruku Markusu Smartu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA