≫ 

Sjajni FMP dobio i Budućnost: Frejzer na 7/9 za tri uz 31 poen, Panteri će mnogima napraviti problem

Nije se ni dovodilo u pitanje da li će domaći tim slaviti večeras u Železniku

  • 11
Trent Frejzer Foto: ABA liga - KK FMP Meridian - Dragana Stjepanović

Još jedna velika pobeda FMP-a, još jedna fantastična partija Trenta Frejzera. Panteri su na pogon neverovatnog američkog košarkaša srušili jednog od favorita za plasman u plej-of, Budućnost, na domaćem terenu i tako "podgrejali" nade da bi ove sezone mogli da urade nešto veliko - 96:91.

Propustili su plasman u FIBA Ligu šampiona u Železniku, ali su od tada vredno radili i sve do prošle sedmice i meča sa Zvezdom koja ih je dobila 33. put u nizu bili neporaženi u regionalnom takmičenju. Nije ih ni taj neuspeh demotivisao, što su na svojoj koži osetili Podgoričani.

Iako su gosti bili ti koji su prvi stekli opipljiviju, dvocifrenu prednost nakon prve četvrtine, drugi kvartal doneo je blistavu košarku FMP-a, koji su postigli čak 32 poena, a ograniči Podgoričane na samo 15 postignutih i tako trasirali put ka trijumfu.

Rasla je ta razlika i dalje, pa je krajem treće četvrtine otišla u dvocifrene vode, a tu je bila negde do pred sam kraj, kada je došlo do manjeg pada koncentracije, što je Budućnost iskoristila da uđe u penal završnicu. Ali FMP je bio toliko daleko da se pitanje pobednika uopšte nije dovodio u pitanje.

Kao što smo to i pomenuli, junak pobede bio je Trent Frejzer koji je ubacio 31 poen uz 7/9 za tri poena i osam asistencija. Dvocifreni su bili još Paulijus Valinskasa sa 13 poena i Nikola Janković koji je dodao 11 poena.

Na drugoj strani, za Budućnost je bio raspoložen Tre Bel-Hejns sa 24 poena, čak 17 poena ubacio je Marko Jagodić-Kuridža uz šest skokova, dok je Kameron Rejnolds ubacio 15, a Eron Vajt je meč završio sa 14 poena.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak

Cibona - Borac Čačak 87:85

Zadar - Split 74:76

Subota

Cedevita Olimpija - MZT Skoplje 93:73

FMP Železnik - Budućnost 96:91

Nedelja

Mornar - Studentski Centar (19.00)

Partizan - Mega (21.00)

Ponedeljak

Igokea - Crvena zvezda (18.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Za mene to nije pritisak, možemo u Top 8 Evrolige: Tristan Vukčević zapalio Grobare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA