≫ 

Pešić otkrio ko će igrati za Srbiju u presudnim mečevima, a ko 99 odsto neće!

Najveći problemi oko dvojca iz Moskve

  • 4
Svetislav Pešić Foto: Telegraf.rs

Selektor reprezentacija Srbije Svetislav Pešić u razgovotu za Mocartsport otkrio je koji su to igrači iz Crvene zvezde i Partizana koji će biti stavljeni njemu na raspolaganje za predstojeća dva veoma bitna okršaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa Velikom Britanijom i Turskom.s

Iz Crvene zvezde su to Nemanja Nedović, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i Nikola Topić, a iz Partizan Mozzart Beta?

- Uroš Trifunović, Balša Koprivica i Danilo Anđušić. U ponedeljak će imati pregled i Aleksa Avramović, videćemo da li na njega uopšte možemo da računamo i da li da ga stavljamo na spisak ili ne - otvara Pešić razgovor za Mozzart Sport.

Uspeli ste na kraju ipak da postignete dogovor oko njihovog učešća?

- Sastanci su bili odlični, na njima su bili prisutni predsednici, generalni menadžeri i treneri. Postojalo je obostrano razumevanje i tako uvek treba da bude. Reprezentacija nije samo tim KSS, već svih klubova. Podržavam takve odluke. Mi smo i u prošlosti imali nekoliko sastanaka sa klubovima i njihovim predstavnicima, koji su bili korektni. Nemamo tu problema, ali kada dođe situacija da se nešto konkretno uradi, onda klubovi stave svoje prioritete zbog sistema takmičenja kakav imamo u Evropi. Ili nastane problem jer se neki igrači povrede. Nadamo se da neće biti povreda i sada. Evo, imamo Luku Mitrovića koji je na spisku i ima određeni problem, ali se nadam da nije teže prirode.

Kakva je situacija sa Nikolom Milutinovim i Dejanom Davidovcem iz moskovskog CSKA?

- Predstoje nam razgovori sa CSKA u ponedeljak. Tada ćemo definitivno znati da li može nešto da se desi ili ne. Pregovori traju, situacija je u ovom trenutku teška i 99 odsto na njih nećemo moći da računamo, uprkos ogromnoj želji CSKA da nam izađe u susret. Uradili su sve da se utakmica sa Uniksom odloži ili pomeri, što dosad ipak nije bilo moguće. CSKA je želeo da pomogne, našli smo čak i nekoliko varijanti kako da se omogući odlaganje derbija. Videćemo da li će nešto da se promeni posle sastanka u ponedeljak - zaključio je Pešić.

Šta se dešava sa ostalim igračima iz Evrolige?

- Na igrače koji su igrali Evropsko prvenstvo, a igraju Evroligu, već znamo da ne možemo da računamo za utakmicu sa Velikom Britanijom. Evroliga nije uspela da pomeri utakmice. Olimpija i Virtus to jesu učinili, možda će i neki drugi, ali to su za nas sve beznačajna pomeranja. Mi sa Velikom Britanijom igramo u petak, a putujemo za Njukasl dan ranije. Na igrače kao što su Kalinić, Gudurić, Micić, Lučić, Jaramaz i ostali ne možemo da računamo zbog obaveza prema klubovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    31. oktobar 2022 | 14:31

    Kako imaš obraza da i dalje vodiš reprezentaciju? Zašto nisi dao ostavku?

  • mix

    31. oktobar 2022 | 15:20

    Jos si tu?

  • Veca

    31. oktobar 2022 | 15:20

    Opet od trenera pa do igraca sve moj do mojega. Strasno, zar ovaj matori jos vodi reprezentaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA