Luka Vildoza je ponovo junak Zvezde: Kiša trojki crveno-belima obezbedila trijumf protiv Igokee u Laktašima

Pobeda Zvezde nakon serije u poslednjoj četvrtini

  • 63

Rezultatska klackalica u Laktašima pripala je košarkašima Crvene zvezde. Igokea se ponovo pokazala kao izuzetno neprijatan protivnik za tim sa Malog Kalemegdana, držala se u utakmici tokom čitavog toka meča, ali nije uspela da po četvrti put u nizu dobije goste iz Beograda - 70:76.

Igralo se u velikim naletima. Taman kada bi se činilo da jedna od ekipa uspeva da dođe do daha i prednosti, stizala bi reakcija sa druge strane. Uglavnom su na momente i jedni i drugi pokušavali da ubrzaju igru, pa stoga ne čudi što je na momente igra bila rastrzana, ali je istovremeno donela i dosta lepih poteza i zakucavanja.

Jedina statistička kategorija u kojoj se mogla videti jasna razlika večeras bile su trojke, koje su goste služile odlično tokom čitavog susreta. Prednjačio je u tome Luka Vildoza koji je odmah po ulasku na parket u prvoj četvrtini vezao tri pogotka sa distance. Pogodio je na kraju i jednu važnu krajem poslednje deonice, koja je faktički prelomila meč.

Kao što smo pomenuli, početak prve četvrtine doneo je serije na obe strane terena. Prvu je predvodio Kendrik Rej za ekipu Igokee, a na nju je momentalno uzvratio pomenuti Vildoza koji je zajedno sa Lazarevićem doveo goste do prve dvocifrene prednosti na utakmici. Ipak, Nikola Tanasković je već do kraja uvodnog kvartala uspeo da "prepolovi" navedenu prednost Zvezde.

U drugoj deonici, Zvezda je krenula znatno snažnije i jače, pa se činilo da sve konce ima u svojim rukama. Ali olako su se opustili gosti iz Beograda, dopustili su Igokei da stigne do serije od 10:0 i da na taj način priđe na samo dva poena zaostatka. Uspeli su momci Vladimira Jovanovića da se koliko-toliko konsoliduju u nastavku, pa su na veliki odmor otišli sa šest poena viška.

Treća četvrtina krenula je odlično za Crvenu zvezdu koja je preko Bena Bentila i Filipa Petruševa stigla do +10, da bi posle toga usledio novi masivan pad u igri i serija Igokee koja im je donela i prednost već na polovini ovog perioda nakon serije koševa Stivensa, Reja i Tanaskovića. Išla je ta razlika do pet poena u korist domaćeg tima, ali se period završio serijom crveno-belih od 9:0, što će reći da su dva tima pred poslednjih 10 minuta košarke delila četiri poena.

Poslednja četvrtina bila je prava igra nerava. Ne može se reći da je bilo koju ekipa služio šut, ali je Igokea bila ta koja je istopila prednost i uvela nas u potpuni egal koji je potrajao kroz dobar deo ove deonice. Ali, baš tada su usledile trojke - prvo Markovića, potom i Vildoze, koji je bio Zvezdin junak još jednom, napravivši ključnu razliku.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - KK Igokea - Nikola Vuruna

STATISTIKA UTAKMICE

Igokea - Crvena zvezda 70:76 (18:23, 17:18, 20:18, 15:17)

Gledalaca: 2.500

Dvorana: Sportska dvorana, Laktaši

Sudije: Damir Javor (Slovenija), Sašo Petek (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska)

Igokea: Rej 24, Kondić, Delalić, Tanasković 9, Kroford 13, Jošilo, Stivens 13, Voler 3, Marić, Đorđević 8, Bošković

Crvena zvezda: Holand 2, Vildoza 19, Lazarević 9, Lazić, Martin 4, Dobrić, Raduljica, Ivanović, Nedović 8, Marković 6, Petrušev 11, Bentil 17

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

10. minut (70:76) - Vrlo neprijatan duel i sudar Dobrića i Tanaskovića, gde je igrač Igokee prošao daleko gore jer je glavom udario direktno u parket. Ali dobro je, čvrst je Nikola, uspeo je uz pomoć lekarske ekipe da se pridigne. Ostaje napad za goste. Ne pogađa Marković za tri. Stivens zakucava snažno. Tajmaut Jovanovića. Jošilo je faulirao Nedovića, umalo i da se povredi ovde opet Nemanja. Sada pogađa prvi penal, pa i drugi. Tajmaut Bajića. Težak promašaj Kendrika Reja. Petrušev je izgubio loptu, a Marković je napravio faul. Pogodio je oba penala Kroford. Opet idemo na tajmaut. Nedović ide da šutira dodatna dva penala, pogodio ih je i to je kraj meča.

8. minut (66:72) - Trojka Stefana Markovića iz predugačkog napada Zvezde. Antabija Voler promašuje sa polu-distance. Težak promašaj Petruševa, ali ostaje posed. I ko će drugi da pogodi trojku nego Luka Vildoza. Tajmaut ljutog Dragana Bajića, koji ne može da veruje šta je njegova ekipa sada uradila. Užasna greška Kroforda koji poklanja loptu Zvezdi. Tragičar je Kroford, pravi faul nad Bentilom. Ovaj pogađa oba penala. Kendrik Rej ipak ne da da se meč već sada završi.

6. minut (64:64) - Ne može da pogodi Nedović za tri, ekstra napad za Zvezdu, opet promašaj istog igrača. Stefan Marković pravi prekršaj. Šta pogađa sada Kendrik Rej za izjednačenje sa distance. Nema trojke Dobrić. Nema trojke ni za Markovića, čeka nas prava drama. Stivens je napravio prekršaj u napadu.

4. minut (61:64) - Zvezda stiže do koša, a Antabija Voler nerezonski promašuje. Gubi Bentil loptu, a onda lepa akcija za Kendrika Reja iz kontre uz zakucavanje. Luka Vildoza ubacuje trojku. Opet faul u napadu, sada to čini Stefan Đorđević. Opet promašaj Dobrića, koji ne igra dobro. Ali pogubljena je i Igokea, opet izgubljena lopta.

2. minut (59:59) - Stefan "Cec" Đorđević ubacuje dvojku, posle toga po neiskorišćen napad na obe strane. Delalić pravi prekršaj, Haris je odmah podigao ruku da zaštiti Kendrika Reja. Naposletku, faul u napadu za Nemanju Nedovića. Ovoga puta promašuje Đorđević, a Zvezda gubi loptu. I pogodak Igokee za nerešeno!

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - KK Igokea - Nikola Vuruna

III ČETVRTINA

10. minut (55:59) - Faul nad Benom Bentilom i bacanja za košarkaša iz Gane. Pogodak, jedan, pa drugi. Jošilo ne pogađa, a loptu hvata Martin. Hasan Martin pogađa uz faul i huk publike, Zvezda ima podršku iako se meč igra u Laktašima. Promašeno dodatno bacanje. Ništa od trojke Volera iz uručenja Đorđevića, ali ima na drugoj strani pogotka Bentila sa distance. Faul Zvezde, poslednji mali. Krade loptu Vildoza, novi koš i +4. Besan je Dragan Bajić, kako i da ne bude, njegov tim je iz +5 otišao u -4 za manje od minuta. Ispravlja se Damir Javor i to u korist Zvezde, poništio je trojku Marka Jošila koja je došla posle faula u napadu pod košem. Nema koša Hasana Martina. To je to. Četiri razlike pred poslednjih deset minuta.

8. minut (55:50) - Nema ništa od napada Zvezde, imaju dva poena za Kroforda. Ali Jošilo večeras pravi novi faul, pa će Nedović da šutira bacanja i da promaši oba. Stivens gubi loptu zbog Hasana Martina. Gubi loptu i Luka Vildoza. Marković se baca po parketu da sačuva prednost za svoj tim, ali on ostaje za Igokeu. Još jedan neiskorišćen napad domaćih. Ništa od trojke, ali Martin na ofanzivnom skoku posle kojeg gubi loptu. Voler kao kap za tri.

6. minut (50:50) - Promašaj Markovića. I evo šanse da Igokea dođe do prednosti. Tanasković ubacuje dvojku i još je i fauliran za dodatni penal. Ali će Vladimir Jovanović da zatraži tajmaut. Pogodio je dodatni penal, ali opet stiže reakcija uz trojku Markovića. Stivens zakucava, ne može mu niko ništa. Loš napad crveno-belih, a Tanasković opet vraća prednost za Zvezdu. Luka Vildoza će imati dva penala i pogodiće ih.

4. minut (43:45) - Dobrić je lako zaobišao Kendrika Reja i promašio. Stivens lepo prolazi do kraja iz piruete. Ne idu ga penali, ali ovi lepi potezi da. Jošilo pravi faul. Nema koša za Zvezdu, Stivens još jednom zakucava. Kakva noćna mora za odbranu gostiju. Još nema tajmauta Jovanovića. Promašaj Petruševa, jedan pa drugi. Jak faul Dobrića nad Kendrikom Rejom. Još jedan koš za Reja.

2. minut (37:45) - Nema koša za Bentila, ali ima za Petruševa. Odlično igra Filip u Laktašima. Nikola Tanasković promašuje, uspeva da dođe do skoka Stivens, koji će šutirati bacanja na jako, jako čudan način - od tablu. I promašio je oba puta. Nešto je svirao Radojković, ispostaviće se faul Tanaskovića nad Bentilom. Kendrik Rej sada pravi faul. Dobrić promašuje za tri. Bentil i Petrušev opet sarađuju, ubacuje Filip ovo u koš posle promašaja Bena. Stivens prikucava.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - KK Igokea - Nikola Vuruna

II ČETVRTINA

10. minut (35:41) - Nije pogodio Vildoza za tri. Malo se ubrzava igra. Loše akcije Igokee od kako je izašao Kendrik Rej. Kao da nema nikakve kreacije. Nema trojke opet za Zvezdu. Promašuje šut Nemanja Nedović. Kroford pogađa uz faul Nedovića, nova šansa za 2+1. Pogodio je, a tajmaut traži Jovanović. Težak šut za Nedovića i promašaj. Promašaj Jošila, još 10 sekundi za Zvezdu, na kraju faul. Dva pogođena bacanja Nedovića.

8. minut (32:39) - Teška pozicija za Kroforda, nije uspeo da pogodi. Petrušev je blokiran, ali je tom prilikom i fauliran. Ipak samo mali faul kažu sudije, nema bacanja. Dragan Bajić traži čelindž. Za Zvezdu je posed. Sjajan pas Luke Vildoze za Bena Bentila, pogađa uz prekršaj. I dodatno bacanje je uspeo da ubaci. Lepo baca Delalić za Stivensa i to su dva poena. Lazić greši, ponovo, baca lošu loptu za Luku Vildozu. Antabija Voler ne pogađa trojku, pretežak šut. Faul Delalića za dva bacanja Nedovića. Pogodio je jedan penal, a Ben Bentil je dodao još dva.

6. minut (30:33) - Lazić promašuje trojku iz driblinga. Damir Javor svira faul Benu Bentilu. Lepo polaganje Stefana Đorđevića iz okreta. 10:0 je trenutna serija. I eto, čuo je to Petrušev i pogodio je trojku. Šta radi Zvezdi Kendrik Rej večeras, već 15 poena je ubacio, još jedan sjajan potez. Faul u napadu Džona Holanda, ponovo svira Damir Javor.

4. minut (26:30) - Stefan Đorđević postiže koš posle ofanzivnog skoka. Na kraju faul u napadu Nikole Ivanovića, kaže sudija Damir Javor. Ponovo Đorđević postiže poene za Igokeu. Dobrić je ostao samo na trenutak sam, ali je promašio za tri. Opet serija domaćih. Sada tajmaut traži Jovanović. Po nerealizovan napad na obe strane, Raduljica loše šutira, a Kendrik Rej zakucava na neverovatan način, možda i potez kola.

2. minut (18:30) - Interesantan pokušaj Vildoze se ne završava pogotkom, posle toga ga ispravlja Stefan Lazarević. Ništa od koša Tanaskovića. Hasan Martin sa lakoćom pogađa flouter iz uručenja. Još jedan promašaj Igosa, a Delalić mora da prekine kontru Zvezde faulom. Holand iz driblinga loše šutira za tri. Izgubljena lopta domaćih. I na kraju trojka Stefana Lazarevića. Očekivano tajmaut domaćih.

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - KK Igokea - Nikola Vuruna

I ČETVRTINA

10. minut (18:23) - Uzvraća posle dužeg vremena i Igokea. Posle trojke stiže i koš Nikole Tanaskovića iz kontre. Prepolovljena je prednost Zvezde, mogla je da bude dodatno smanjena, ali je Tanasković izblokiran. Težak šut za Kendrija Reja koji ne uspeva da pogodi za tri. Josip Radojković svira, verovali ili ne, prekršaj za domaće u poslednjem napadu u četvrtini. Odmah posle toga stiže i drugi. Akcija za Holanda koji prebacuje konstrukciju koša. I to je to, +5 za Zvezdu.

8. minut (13:23) - Igokea je u potpunom kontraritmu od ulaska Luke Vildoze. Ništa ne može da realizuje na drugoj strani, a Zvezda uspeva da se izbori i za poene iz reketa, pa tako Stefan Lazarević upisuje još dva poena i tera domaće da zatraže prvi minut odmora. Činilo se da se Zvezda ponovo dobro branila, ali ipak Lazarević pravi prekršaj za bacanja nad Nikolom Tanaskovićem, nekadašnjim talentom iz Mege. On realizuje oba bacanja. Ali Zvezda je sjajna na šutu sa distance. Uz trojku stiže i zakucavanje Džona Holanda.

6. minut (11:16) - Pogodio je i dodatno slobodno bacanje. Prvi put na terenu je Luka Vildoza. I odmah pravi razliku, postiže jednu, pa drugu, pa treću trojku. I Zvezda opet prelazi u prednost.

4. minut (10:7) - Rastrčano na početku utakmice. Koš za Kroforda, njegov prvi večeras. Ništa od napada Zvezde, posle čega stiže faul Petruševa. Stivens je imao dva bacanja od kojih je ubacio jedno. Potom dolazi trojka Igokee preko Reja, a Marković ne postiže iz ćoška. Kendrik Rej "vadi" koš uz faul.

2. minut (2:7) - Stivens nije pogodio u prvom napadu Igokee preko Petruševa. Dugačak napad i na drugoj strani, ali nema koša, da bi potom usledila bacanja za Reja. Pogodio je oba Amerikanac, igra inače odlično ove sezone. Nogama je igrao Stivens, produžava se napad crveno-belih. Ben Bentil, kao i uvek, postiže dva poena. Zvezda stiže do prve prednosti preko Petruševa da bi tri poena ubacio Bentil.

STARTNE POSTAVE

Igokea: Rej, Tanasković, Kroford, Jošilo, Stivens

Crvena zvezda: Lazić, Dobrić, Marković, Petrušev, Bentil

KK Igokea - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - KK Igokea - Nikola Vuruna

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Tri poslednja puta, pod različitim trenerima - Dejanom Šakotom i Dejanom Radonjićem, Zvezda je gubila od Igokee u Republici Srpskoj, a neki od neuspeha bili su prilično neprijatni, pošto je razlika "sezala" sve do 20 poena.

Ni ovoga puta neće biti lako, pošto su Igosi iskupili vrlo kvalitetan tim u kojem se nalazi i talenat za kojeg se nadamo da će u budućnosti obući i dres nacionalnog tima Srbije, Mario Nakić, ali njega nećemo gledati, jer se teško povredio. Tim iz Lakaša krenuo je u sezonu sa tri trijumfa i samo jednim porazom, a u Ligi šampiona imaju tesan poraz od Bahčešehir Koledža i ubedljivu pobedu nad ČEZ Nimbrukom.

Crveno-beli će u Laktašima nastupiti bez povređenog Luke Mitrovića, ali se očekuje da bi potencijalno Dalibor Ilić, upravo bivši igrač Igokee mogao da nastupi protiv svog bivšeg kluba posle odsustva zbog povrede.

Utakmicu će suditi Damir Javor iz Slovenije, zajedno sa Sašom Petekom iz iste zemlje i Josipom Radojkovićem iz Hrvatske. Delegat meča je Slavenko Babić.

Video: Martin o srpskom i ćevapima: Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    31. oktobar 2022 | 19:56

    Bravooooo breeee!!!!! Ode filijala doci cete i vi franjevci na red

  • realno

    31. oktobar 2022 | 21:25

    Rumenige Frutimir Erdogan video preko leta da ne moze da dobije Radonju pa je kontaktirao klub gde je proveo najvise godina, Panathinaikos da ga uzimaju. Takodje kontaktirao svoj najboljeg prijatelja, Jasikeviciusa da uzima Kalinu da nas oslabi koliko god moze da bi konacno mogao da postane sampion. Ali tu se pita Luka Vildoza koji je za 2 klase bolji od svih igraca patlidzana

  • BOBA

    31. oktobar 2022 | 19:53

    Koje ludilo mozga,partizanovci kompleksaši komentarišu igru Zvezde a neki se predstavljaju kso zvezdaši,kompleksi su neizlečivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA