"Adams je bolestan, ostao je u Beogradu": Jovanović o stanju Amerikanca i o tome da li se vraća nazad u tim

Istakao je i da se Dalibor Ilić vraća u konkurenciju za 12 igrača

  • 0
Vladimir Jovanović

Foto: KK Igokea - ABA liga - Youtube - Printscreen

Košarkaši Crvene zvezde su posle serije u poslednjoj četvrtini uspeli da na leđa bace ekipu Igokee i da tako prekinu neprijatnu seriju na gostovanju u Laktašima, gde nisu slavili u tri poslednja navrata - 70:76.

Trener gostujućeg tima, Vladimir Jovanović pre svega je čestitao svojim momcima na pobedi, istakavši da se delom video i umor zbog napornog meča u Evroligi pre tri dana.

- Čestitam mojim igračima na pobedi, jako važnoj za nas i znali smo da na ovom terenu poslednjih nekoliko utakmica nismo odigrali dobro i nismo pobedili. Imali smo to na pameti i to nam je bio jedan od motiva, pored naših ambicija koje imamo. Videlo se u par navrata da smo pre tri dana imali napornu utakmicu u Evroligi, to se osetilo, ali izneli smo na kraju protiv kvalitetnog protivnika meč do kraja, našli način da pobedimo i da zaustavimo njihov šut za tri poena. Međutim, imali smo problema u pik-en-rol odbrani. U napadu smo imali problema, protivnik je stalno menjao odbranu, od preuzimanja do mečapa, na to nismo odgovorili dobro. Ali oni imaju zaista dobru ekipu, u sistemu su trenera već dugo i znaju šta žele u odbrani i u napadu. Toliko mi je draže što smo ostvarili važnu pobedu za nas.

Naravno, sve je lakše kada se pobedi, dosta je manje grešaka za analizu.

- Sigurno da nam svaka pobeda znači na polju samopouzdanja i ostvarivanja ambicija, za koje se zna kakve su. Lakše je raditi kada se pobedi, danas je bilo grešaka koje treba da analiziramo.

Dotakao se stanja Dalibora Ilića, kao i statusa Džejlena Adamsa za kojeg tvrdi da je bolestan i da se nalazi u Beogradu.

- Dalibor Ilić je bio sa nama tu, počeo je da trenira. Biće u konkurenciji za 12, danas nije bio, da li će biti za sledeći meč videćemo. Džejlen Adams je u Beogradu, bio je bolestan, oporavio se, ali nije sa nama ovde.

Video: Martin o srpskom i ćevapima: Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA