"I dalje smo mi zemlja košarke, ali nemamo rezultate": Sale Đorđević nema briga oko naše reprezentacije

Bivši selektor pričao je i o vremenu uspeha

  • 1

Mnogo se polemike povelo onog momenta kada je Aleksandar Đorđević sišao sa kormila košarkaške reprezentacije Srbije, nakon poraza u četvrtfinalu na Svetskom prvenstvu u Kini održanom 2019. godine.

On je vodio Orlove od 2013. godine, a za to vreme je osvojio tri srebra - na Olimpijskim igrama u Riju, na Svetskom prvenstvu u Španiji i na Evrobasketu u Turskoj.

Kaže da je kada je dolazio na klupu Srbije glavni cilj bio pobediti Špance, sada je situacija drugačija.

- Kada sam postao selektor Srbije rekao sam da je naš cilj da pobeđujemo, ali za početak da možemo da pobedimo Španiju. Španija je najdominantniji tim, tako da je to bio naš cilj. Isto sam uradio u Virtusu – naš cilj je bio Milano i napravili smo roster za koji smo mislili da može da se 'pobije' sa njihovim.

Kaže da je sve u najboljem mogućem redu, iako Srbiju u poslednje vreme prate neuspesi.

- I dalje smo zemlja košarke, ali nam nedostaju rezultati - kratak i jasan je bio Đorđević.

Košarka je sada, uostalom, mnogo drugačija nego u vreme kada je on igrao.

- Te sezone smo osvojili Evroligu, a ja sam zarađivao nešto što bi sada iznosilo 500 evra mesečno. Imao sam da izađem na picu tri, četiri puta mesečno, napunim gorivo i to je bilo to. Ali sam vreme provodio u teretani sa Obradovićem i Acom Nikolićem i to je bilo neprocenjivo - podvukao je Đorđević.

Video: Martin o srpskom i ćevapima: Zvezda je veći tim od Budućnosti, naučio sam samo ružne reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    1. novembar 2022 | 18:31

    Nemamo više vodje ni pobednike u timu, a o šuterima da i ne pričamo. Pritom ni motivacija nam nije na visokom nivou, košarkaše moraju svi da mole svake godine da igraju za reprezentaciju i nisu baš patriote kao reprezentativci iz ostalih sportova. I definitivno već 20 godina nismo zemlja košarke. Više smo zemlja vaterpola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA