Košarka je "druga liga" u Londonu: Budućnost zgazila Lajonse za prvo mesto u grupi u Evrokupu

Već tokom prvog poluvremena je bilo jasno da će se gosti o svemu pitati

  • 1
Trej Bel-Hajns Foto: KK Budućnost VOLI - ABA liga

Košarkaši Budućnosti novi su lideri Grupe B u Evrokupu, pošto su očekivano vrlo lako stigli do pobede protiv London Lajonsa u Velikoj Britaniji u meču koji je bio rešen posle odlično odigranog prvog poluvremena gostiju iz Podgorice - 78:87.

Kontrolisala je gostujuća ekipa meč u potpunosti, tokom druge deonice otišla je i na maksimalnih +20, da bi Lajonsi tek pred sam kraj uspeli da se spuste na šest poena zaostatka. Nije to bilo dovoljno da se uzdrmaju stameni igrači Budućnosti koji su odgovorili sa pet poena u nizu i stavili tačku na meč.

Najbolju partiju kod gostiju pružio je odlični Tre Bel-Hejns sa 21 poenom uz pet asistencija, a Alfa Kaba stigao je do novog dabl-dabla uz 16 poena i 11 asistencija. Dvocifreni su bili još Eron Vajt sa 15 poena i Fil But sa 11 poena.

Preostali srpski košarkaš koji je večeras bio na terenu je Nemanja Dangubić, koji je slavio pobedu sa svojim Promiteasom u tesnom meču protiv Hamburga, koji je rešen kroz penal završnicu (81:77).

Bivši igrač Partizana je ubacio četiri poena uz tri skoka, a Promiteas je ovom pobedom uspeo da izbije na drugo mesto iza Budućnosti sa istim skorom, ali gorom koš-razlikom.

Šljonsk iz Vroclava je uspeo da prokocka prednost iz poslednje četvrtine protiv Turk Telekoma (71:75), dok je Burg u još jednoj neizvesnoj završnici slavio na gostovanju Breši (69:71).

Video: Partizan jedva slomio otpor Studentskog centra: Crno-beli tek u poslednjoj četvrtini do pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA