≫ 

Ovacije za Pokuševskog u Oklahomi, najbolja partija Srbina ove sezone!

Lepo veče za Pokua

  • 1
aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

Aleksej Pokuševski svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje. Pokazala je to i utakmica Oklahoma-Orlando u kojoj je srpski košarkaš odigrao individualno najbolje od starta sezone, sa 16 poena i 9 skokova, ali i tri blokade i dve ukradene lopte bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Tandera u Oklahomi.

Srpski košarkaš je meč počeo sa klupe, ali je na terenu proveo najduže uz dvojicu udarnih pesnica ekipe Glidžusa-Aleksandera i Dorta, 31 minut.

I ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko je trener Tandera Majk Dejno bio zadovoljan partijom u oba pravca srpskog reprezentativca, koliko mu je verovao, ali i navijači, koji su u nekoliko navrata nagradili Pokua burnim ovacijama.

Oklahomi je ovo bila četvrta pobeda u sezoni, trenutno je na učinku 4-3 za lepo šesto mesto Zapadne konferencije i to je možda dodatni razlog dobrom raspoloženju među navijačima, iako je prerano za bilo kakve prognoze o dometima za aktuelnu takmičarsku godinu.

Definitivno je Glidžus-Aleksander udarni igrač franšize, zvezda u usponu, momak koji polako ali sigurno krči put ka liderima NBA lige, a sijao je i protiv Orlanda sa 34 poena i gurao ekipu do slavlja. Klicalo mu se "MVP, MVP"!

Šaj je meč završio sa 12/18 šutem iz igre, sa penala je bio gotovo savršen, 10/11, a jedino je za tri bio bez poena (0/3).

Publika je bila u transu i zbog činjenice da je Tander režirao veliki proekret posle vođstva Medžika 86:71 ped sam finiš treće deonice. Usledio je furiozan nalet domaćeg tima koji je već u povoju poslednje četvrtine stigao goste na 88:85, a onda i režirao totalni veleobrt u čemu je i Pokuševski imao velikog udela. Srbin je pogodio trojku za vođstvo 105:104, potom i poentirao polaganjem za 109:106 i tako utabao put ka trijumfu. Gostima posle nije bilo spasa.

Pokuševski, važno je i to napomenuti, bio drugi strelac tima, Dort je stao iza Srbina sa 14 poena, Men je imao 13, a Robinson 11 kao preostali sa dvocifrenim košgeterskim bilansom.

Na drugoj strani Vendel Karter Džunior je briljirao sa 30 poena, prvi pik sa pethodnog drafta Paolo Bankero nastavio je u dobrom ritmu uprkos "ruki" statusu, a ovaj meč je završio sa 15 poena i 8 skokova - ipak nedovoljno da se prelomi rezultat u korist tima sa Floride.

aleksej pokuševski Foto: Tanjug/Ap

Rezultati

Bruklin - Čikago 99:108

Majami - Golden Stejt 116:109

Oklahoma - Orlando 116:108

Finiks - Minesota 116:107

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA