≫ 

Neviđeno: Vildoza odigrao dve utakmice i odmah proglašen za najkorisnijeg igrača meseca!

Argentinac je majstor

  • 4
KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: MN Press

Retko koji igrač je "preko noći" uspeo da se "uvuče pod kožu" navijačima Zvezde i probranoj košarkaškoj publici kao što je to slučaj sa Lukom Vildozom. Majstoru kakav je on nije bio potreban period adaptacije na novu sredinu kao mnogim novim igračima koji stignu u klub - Vildoza je istog momenta po prijemu lopte u prvoj utakmici za Zvezdu počeo da pravi razliku.

Ali, ipak, čudi da je ABA baš njega izabrala kao najkorisnijeg igrača meseca jer je Argentinac sredinom oktobra stigao u klub i odigrao u regionalnom takmičenju tek dve utakmice - istina dve odlične utakmice.

Protiv FMP Železnika je upisao 14 poena i 3 asistencije, za indeks 21, a protiv Igokee je bio još produktivniji sa 19 poena i 9 asistencija, zaradivši indeks korisnosti 28.

Te dve utakmice u kojima je, u proseku po meču, beležio 16.5 poena, 1.5 skokova, 6 asistencija i 2.5 ukradene lopte, donele su mu pomalo i neočekivano priznanje za najboljeg igrača meseca oktobra.

Video: Vildoza trojkama presudio Igokei: Argentinac je opet junak Zvezdine pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip Čović

    2. novembar 2022 | 13:55

    -"Tata, koliko smo platili Vildozu?" -"Ma sine, doveli smo ga za dz, samo 2 miliona po sezoni." -"Tata, hocemo dovesti jos igraca?" -"Pa, naravno sine, imamo neograniceni budzet."

  • ???

    2. novembar 2022 | 13:50

    Trenutni nalet adrenalina i eugorije,kao i uvek kada dosje novi igrac kiji zablista i onda posle trece,cetvrte utakmice sledi vrtoglavi pad forme,zivi bili pa videli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA