ABA liga objasnila zbog čega je Vildoza MVP: Evo zašto Božić ili Rasel nisu poneli titulu najkorisnijeg

Povela se velika polemika na društvenim mrežama da li je nagrada za Argentinca opravdana

  • 10
KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: MN Press

Dosta polemike u javnosti se podiglo nakon što je objavljeno da je Luka Vildoza proglašen za najkorisnijeg igrača meseca oktobra u ABA ligi. Argentinac jeste odigrao dve fantastične utakmice u regionalnom takmičenju, ali su se mnogi zapitali zbog čega nagrada ipak nije pripala Luki Božiću iz Zadra ili Daronu Raselu iz Mornara.

Argentinski košarkaš je u proseku postizao 16,5 poena po utakmici uz 1,5 skokova i šest asistencija, a imao je prosečan indeks od 24,5 poena na susretima Crvene zvezde. Sa druge strane, Luka Božić je za Zadar dominirao sa čak 29,6 poena uz 10,4 skokova i 5,8 asistencija, a u proseku je imao indeks od 39 poena.

Kada je reč o Daronu Raselu, on je posle tri odlične partije na startu sezone na kraju malo pokvario učinak i u proseku je beležio 29,4 poena tokom oktobra uz 3,2 skokova i 5,8 asistencija, a indeks mu se zaustavio na 24,6 poena.

ABA liga je na svom sajtu objavila kratko objašnjenje zbog čega je baš Vildoza pobedio u ovakvoj konkurenciji, odnosno zbog čega je baš on postavljen za MVP-ja oktobra.

- Luka Vildoza je dokazao od kako se priključio timu Crvene zvezde sredinom meseca da je dominantan u ABA ligi na terenima kada god bi se tamo pojavio. Pored toga, završio je u samom vrhu svake statističke kategorije, kao i prosečnog indeksa, zbog čega je zaslužio da bude nagrađen za pobede koje je doneo Crvenoj zvezdi, koja je sa četiri pobede jedan od dva neporažena tima u ligi.

KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: MN Press

Nastavili su u ABA ligi da objašnjavaju da je Vildoza vrlo brzo postao ljubimac navijača.

- Vildoza se tek skoro priključio ekipi, ali gledajući ga, možete da pomislite da se u Zvezdi nalazi oduvek. U razgovoru za sajt ABA lige otkrio je ono što mu je pomoglo da se tako lako adaptira: "Ono što mi je pomoglo je to što sam mogao da razgovaram sa trenerom pre nego što sam došao u Beograd. Dao mi je potrebno samopouzdanje i rekao mi da sam potreban timu. Kada sam stigao, čitav sastav me je podržao da pokažem šta mogu na terenu. Takođe, klub je napravio sve tako da se osećam kao da sam kod kuće i da se adaptiram na okruženje na najbolji način" - napisali su na sajtu ABA lige.

ABA liga prenela je i dve izjave Luke Vildoze vezane za navijače, koji su prezadovoljni njegovim nastupima u Zvezdi, a za regionalno takmičenje kaže da je izuzetno jako.

- Ne mogu da obećam da ću igrati kao u prethodne dve utakmice baš tokom cele sezone, ali mogu da obećam da ću se boriti na svakom mogućem meču. Nastaviću da guram napred, da pomognem timu da dođe do trijumfa. Iako sam tek odigrao dve utakmice u ABA ligi, mogu da kažem da osećam da je liga veoma teška, posebno kada igramo na putu.

Za kraj, Vildoza je posle dodeljene nagrade za sajt ABA lige istakao da je glavni cilj pomoći timu da odbrani titulu osvojenu prethodne sezone.

- Imamo tim, sigurno ćemo da se borimo za vrh. Posle svega, i dalje smo neporaženi ove sezone. Ako nastavimo da radimo na način na koji smo do sada, možemo da budemo jako nezgodni. Zajedno možemo da uradimo puno stvari i da se borimo za titulu - zaključak je Argentinca za sajt ABA lige.

Video: Zvezda sigurno otvorila sezonu: MZT počišćen u Pioniru bez Nedovića i Dobrića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    2. novembar 2022 | 18:43

    Nema sumnje da je dobar kosarkas ali je morao da izostane sa spiska za ovaj mesec... Niti je pravedno, niti ima najveci indeks korisnosti... Nije u redu prema ostalim igracima koji dominiraju u svojim klubovima pa samim tim i u abi

  • FANTOM

    2. novembar 2022 | 18:39

    Zato što je iz komšinicinog dvorišta. Koliko ste bre bedni i narcisoidni "cigani"! Pa Bangladeš je Amerika za Srbiju i njene poltrone.

  • Boban

    2. novembar 2022 | 18:43

    Tuzno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA