≫ 

Dončić pomera granice, sedmi put uzastopno na 30+! Janisovi Baksi i dalje nepobedivi, Boston i Klivlend su šou

Slovenac vodio svoj tim do pobede sa 33 poena i 11 asistencija

  • 0
luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Dalas je igrao noćas, zamislite, po notama neverovatnog Luke Dončića i potukao Jutu 103:100 u novoj pobedi koja je bila i nova partija Slovenca u kojoj je išao preko 30 poena.

Luka je sada već na putu da se popne na pijadestal košarke najjače lige, ušao je već u istorijske almanahe kao prvi igrač posle Vilta Čembrlena (sezona 1962-1963) koji je u uvodnih sedam utakmica sezone u statistiku unosio preko 30 poena u svakoj.

Slovenac je protiv Džezera  upisao i 11 asistencija.

Upitan da prokomentariše još jedan svoj veliki meč Luka mu je dao poseban značaj jer je bio mnogo racionalniji nego u nekim prethodnim duelima.

- Ne znam, pokušavam samo da pobeđujem. Igrač koji postiže više poena pobediće. Mislim da sam danas odigrao jednu od boljih partija, nisam forsirao, delio sam lopte, proigravao - konstatovao je Luka, koji je ima šta da kaže i na dostignuće koje ga je stavilo uz rae sa ikonom NBA.

- Uvek čujem "Vilt Čembrlen", on je uvek tu. On je velikan. Želeo sam oduvek da igram u NBA. Ovo je zaista san za mene. Ne mogu biti srećniji zbog svega, što radim ovja posao, što igram ovde košarku, to je to - kratko i jasno kaže Luka.

Izuzetno zanimljiva i neizvesna utakmica rešena je 35 sekundi pre kraja trojkom Redžija Buloka, njegovom prvom na utakmici, ujedno i prvim poenima, za vođstvo Dalasa 103:98.

Kristijan Vud je dodao 21 poen, a Spenser Dinvidi 20 kod Mevsa.

Kod gostiju, najefikasniji je bio Klarkson sa 22 poena, Sekston je dodao 19, Vanderbilt je imao 15, a Markanen 14 poena.

luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Dalas je prvi put ove sezone dobio dve utakmice u nizu, sada ima skor 4-3, a jedina ekipa koja je i dalje nepobediva je Milvoki. Janisovi Baksi su protekle noći savladali Detroit 116:91 i učvrstili se na prvoj poziciji istočne konferencije sa učinkom 7-0.

Grčki atletleta je opet bio nezaustavljiv, Pistonse je mučio sa 32 poena i 12 skokova, a sjajan je bio i Džru Holidej sa 26 poena.

Na Istoku, sve je jasnije da će ozbiljna, možda i najozbiljnija konkurencija Milvokiju biti i Klivlend Kavalirsi koji igraju fenomenalno od početka. Kavsi su došli do šeste pobede u sedam utakmica, i ponovo su odigrali dramu sa srećnim krajem protiv Bostona - ponovo uz produžetak!

Dva tima su nedavno u Masačusetsu priredila spektakl, Klivlend je tada slavio posle dodatnih pet minuta, a isti scenario viđen je i noćas u Ohaju: produžeci i pobeda Kavalirsa 114:113.

donovan mičel Foto: Tanjug/Ap

Dodatni razlog za slavlje domaćih bio je povratak u tim jedanog od lidera tima Dariusa Garlanda koji je sa 29 poena predvodio tim do nove pobede nad Seltiksima. Jasno je da će Garland, uz Mičela i Laverta, biti ubojito oružje Klivlenda u daljoj borbi i trio od kojeg će umnogome zavisti i plasman tima na kraju.

Mičel i Levert su nedavno Bostonu ubacili po 41 pooen, noćas su bili nešto skromniji, baš zbog povratka Garlanda, pvi je ubacio 25 poena, drugi 15, dok su sjajan posoa odradili i igrači u reketu.

Mobli je dodao 15, a Alen 14 poena za pobednike.

Inače, konačan rezultat postavljen je 64 sekunde pre kraja produžetka, u preostalom vremenu viđeni su sve sami promašaju sa obe strane, a onaj poslednji, ključni za pobedu, nije iskoristio Džejlen Braun.

Po običaju, kod Seltiksa upravo je Braun bio najbolji sa 30 poena, dok je Tejtum dao 26.

Rezultati

Klivlend - Boston 114:113 posle produžetka

Majami - Sakramento 110:107

Njujork - Atlanta 99:112

Čikago - Šarlot 106:88

Hjuston - Los Anđeles Klipers 101:109

Milvoki - Detroit 116:91

San Antonio - Toronto 100:143

Dalas - Juta 103:100

Portland - Memfis 106:111

Los Anđeles Lejkers - Nju Orleans 120:117

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA