≫ 

Noć za istoriju Nikole Jokića: Novim tripl dablom pobedio Oklahomu i ušao u večnu istoriju NBA lige

Denver je dobio utakmicu sa 122:110

  • 10
Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je sinoć ispisao istoriju NBA lige: novim tripl dablom, 79. u karijeri, u pobedi Denver Nagetsa nad Oklahoma siti Tanderom od 122:110, prestigao je legendarnog Vilta Čemberlena i postao centar sa najviše tripl dabl učinaka u istoriji lige.

Srpski centar je i na ovoj utakmici šutirao malo (svega 9 puta, od čega je pogodio 6 šuteva), ali je dominirao na terenu razigravajući svoje saigrače, i utakmicu je završio sa 15 poena, 13 skokova i 14 asistencija.

U timu Denvera najefikasniji u novoj pobedi bili su Eron Gordon sa 27 poena i Džamal Marej sa 24 poena.

Utakmica je počela onako kako su se navijači Nagetsa nadali: u prvoj četvrtini Denver je "oduvao" Oklahomu sa 42:29, a na poluvreme su otišli sa 13 razlike, dok su u jednom trenutku u 2. četvrtini vodili sa 19 poena razlike.

Ipak, usledila je očajna treća četvrtina koju su izgubili sa 16 razlike, i onda su morali da se "potuku" u poslednjoj deonici igre i ipak nekako iščupaju pobedu.

Aleksej Pokuševski je u trećoj četvrtini čak doneo prednost Oklahomi (93:91), i oni su otišli na kratak odmor sa 2 poena razlike (95:93), ali onda su Kolorađani krenuli da igraju odbranu, i davali loptu Mareju, koji je u poslednjih 12 minuta dao 14 poena.

- Da li je ovo bilo kompletnih 48 minuta? Ne. Ali ono na šta sam najponosniji je činjenica da smo i pored toga što smo bili u "rupi" u trećoj četvrtini i izgledalo je da smo prestali da igramo odbranu, ipak uspeli da se regrupišemo i nismo paničarili - rekao je Majk Meloun, trener Denvera.

U timu Oklahome ponovo je najbolji bio Šej Gildžes Alegzander sa 37 poena, a naš Aleksej Pokuševski završio je utakmicu sa 6 poena i 7 skokova (šutirao trojke 0 od 4).

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Video: Kakvo zakucavanje: Fantastični Nikola Jokić još jednom pokazao zbog čega je najbolji

(Telegraf/ESPN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRLE

    4. novembar 2022 | 06:31

    GENIJEEEE,eeeeheeeejj🙂🤠🧠

  • SRLE

    4. novembar 2022 | 06:19

    BRAVO GENIJEEEEE...🏀🏀🏀🏀🏀🥇🥇👍💪🙏🧠🙂.

  • Mito

    4. novembar 2022 | 08:00

    Čestitam Jokiću na novom rekordu i što je prestigao Čemberlena, jer kada sam ja bio klinac, igraći NBA su bili svetlosnu godinu udaljeni od naše košarke. Ovaj deo ne objavljujte. To je pitanje za redakciju: Da li će te i dalje objavljivati Sudoku, ova elektronska varijanta nama starima pomaže da treniramo mozak i ne doživimo demenciju. Ako nastavite u napred zahvaljujem. S poštovanjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA