≫ 

Francuz je supermen, Ameri ovako nisu bili "ludi" ni za Dončićem: Prenose svaki njegov meč iz domaće lige

Viktor Vembanjama (19) je trenutno najveća evropska zvezda koja stiže u NBA, protiv Limoža odigrao utakmicu sezone sa 33 poena i 12 skokova

  • 1
viktor vembanjama Foto: twitter/NBA

Mladi, ali već dobro stasali francuski košarkaš Viktor Vembanjama (19) je uveliko hit u Americi među ljubiteljima ove igre, iako još uvek ni ne nastupa u najjačoj ligi sveta.

Velika zainteresovanost za 219 centimetara visokog Francuza počela je letos, kada je Vembanjama sa svojim klubom Metropolitanom odigrao nekoliko pripremnih utakmica u SAD i "preko noći" zaludeo Amerikance među njima i neke od najvećih imena košarke - toliko da sada zvanični NBA sajt prenosi sve mečeve njegovog kluba u domaćem šampionatu.

Tolika euforija u Americi nije vladala ni za Dončića, niti za bilo kojeg drugog igrača sa Starog kontinenta pre njegovog dolaska u SAD i možemo samo zamisliti kako će to izgledati kada se ovaj supermen bude preselio "preko bare" naredne godine.

Premijerni prenos je bio protiv Burga u prethodnom kolu, Vembanjama je tada imao 23 poena i 10 skokova, a u petak uveče je zablistao najjače ove sezone protiv Limoža - postigao je 33 poena, imao i 12 skokova i 4 asistencije u novom trijumfu Metropolitana (78:69) koji je sada na deobi druge pozicije (6-1) iza evroligaša Monaka (7-0).

Sa nizom poteza, driblinga, trojki, prodora, Vembanjama je potvrdio zbog čega nosi etiketu nove evropske senzacije koju jedva čeka da prigrli NBA i zbog kojeg će se, sasvim sigurno, "pobiti" pola klubova najjače lige sveta da ga pridobije.

Francuski dugalija će naredne sezone biti prvi "pik" na draftu.

Amerikanci, majstori reklame i promocije, prikazali su najbolje poteze mladog Francuza iz meča sa Limožem, a posebno su istakli trojku koju je ovaj pogodio posle serije prednjih promena i šuta sa jedne noge.

Vembanjama ove sezone za Metroploitan, u dosadašnjih šest utakmica, beleži 19.3 poena i 8.3 skoka u proseku po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zderacbizona

    5. novembar 2022 | 08:23

    Nas nosonja Bobi bi trebalo dobro da prouci ovu vijest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA