Spektakl u Laktašima, 204 poena, šuterska rapsodija i novi poraz Budućnosti u ABA ligi

Trijumf ekipe Dragana Bajića u trileru sa Podgoričanima

  • 0

Košarkaši Igokee savladali su Budućnost 103:101 u meču 6. kola ABA lige, u šuterskom spektaklu koji će se pamtiti. Podgoričanima je ovo bio treći ovosezonski poraz, imaju i tri pobede, dok je tim trenera Bajića sada pri vrhu sa odnosom pobeda i poraza 4-2.

Sam rezultat meča dovoljno slikovito prikazuje ritam i dinamiku utakmice koja je gledaocima, pre svega i iznas svega, pružila svaršen ugođaj u Laktašima. Napadački, bio je ovo meč za poželeti da se pogleda, začinjen je šuterskim obračunom legionara sa obe strane, na kraju i sa triler završnicom - nije moglo bolje od ovog.

Na kraju, Igokea je, prilično zasluženo, odnela trijumf iz prostog razloga što je vodila većinu vremena, no mogao je rezultat lako da ode i u korist Budućnosti u samoj završnici, no šut Bel-Hejnsa je stigao sa istekom vremena, doduše nije ni bio precizan pa su domaći mogli da odahnu.

Nervozu Bajiću i navijačima Igokee donela su dva promašena penala Reja na pet sekundi pre kraja, pri rezultatu 103:101, i umesto da se stavi tačka došlo je do drame i zebnje za trijumf, no, rekosmo, poslednji šut gostiju nije stigao na vreme, pa i da je pogodio cilj to ne bi donelo preokret.

Jednu od najboljih partija ove sezone odigrao je nekadašnji igrač Partizana Nikola Tanasković, ubacio je 20 poena, Stivens je dodao 17, Voler 15, Rej 14, Đorđević 13, Kraford 10...

Kod gostiju najbolji meč ove sezone odigrao je Marko Jagodić Kuridža koji je predvodio goste sa 20 poena, uz njega i Kaba sa 17, Bel-Hejns je ubacio 16, a Rejnolds 13.

ABA liga, 6. kolo

Petak

MZT - Mornar 77:94

Split - Cibona 82:74

Subota

Igokea - Budućnost 103:101

Nedelja

Mega - Studentski Centar 12

Borac - Partizan 17

Cedevita Olimpija - FMP 19

Ponedeljak

Crvena zvezda - Zadar 18

 

Standings provided by Sofascore

Video: Vildoza trojkama presudio Igokei: Argentinac je opet junak Zvezdine pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA