≫ 

Blamaža Zvezde u Pioniru: Oslabljeni Zadar priredio iznenađenje sezone i srušio crveno-bele

Crveno-beli pretrpeli su prvi poraz u ABA ligi ove sezone

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su prvi poraz u ABA ligi pošto su u dvorani "Aleksandar Nikolić" poraženi 98:96 od Zadra u meču 6. kola.

Od starta meča Zvezda se oslonila na šut za tri poena. Tako je meč otvorio Nedović, a onda i Lazarević za vođstvo. Ipak, usledio je brzi povratak Zadrana koji prave seriju 8:0, a onda i preuzimaju vođstvo. Zadrani su, bez jednog odn najboljih igrača lige, Luke Božića, pronalazio način da postigne poene, a Zvezda je, kako je meč odmicao, sve više zaostajala.

Tokom većeg dela prve deonice igralo se koš za koš, da bi u poslednjih nekoliko napada Jordano vezao nekoliko dve trojke za 27:19.

I do poluvremena Zadar je nastavio u istom ritmu. Jordano vezuje i treću trojku, a razigrao se i Dejvis koji novim poenima sa distance donosi Zadru +14, 33:19. Trener crveno-belih Vladimir Jovanović nastojao je da izmenama i tajm-autima prodrma svoje košarkaše. Tako se od poluvremena razigrao Vildoza koji je u nekoliko navrata poenima i asistencima podigao ritam meča.

Ipak, Zadar nije odustajao pa je do poluvremena sačuvao dvocifrenu prednost za 52:41. Tokom prvog dela, Zvezda se uglavnom oslanjala na šut za tri poena. Crveno beli su postigli 7 trojki iz 16 pokušaja, dok su za dva šutirali 9 od 14.

I u nastavku meča, Zadar je nastavio u istom ritmu. Crveno-beli su trojkama pokušavali da smanje prednost, ali su, umesto toga, gosti u jednom momentu imali i +19. Posle novog tajm-auta, Zvezda se vraća serijom 8:0. Prvo je pogodio Lazić, a onda i Ivanović, da bi posle odlične odbrane precizan bio i Dobrić.

Do kraja, Zvezda je na startu četvrte deonice uspela da priđe na -8, 78:70. Crveno-beli su na sve načine pokušavali da neutrališu prednost protivnika i vrate se u meč. Ipak, Zadar je uspevao da se brzo transformiše iz odbrane u napad, i odgovori na igru domaćih košarkaša. Na startu četvrte četvrtine Lazić je bio precizan sa distance za -5, 75:80, ali je Drežnjak odgovorio istom merom i vratio +8 svom timu.

Usledio je period u kojem su crveno-beli na sve načine pokušavali da "izmisle" poene. Odgovornost su preuzeli Nedović i Petrušev koji na 2 minuta do kraja smanjuju prednost na 91:86. Zvezda je imala napad i priliku da dodatno smanji prednost. Ipak, Petrušev pravi faul u napadu, a trener crveno-belih Vladimir Jovanović pravi tehničku grešku. Potom, Jordano pogađa sa bacanja, a onda i Žganec pravi faul u napadu za Zadar.

Usledila je neizvesna završnica u kojoj je Zvezda prišla na -1 na minut do kraja, 92:91. Potom, Zadar sa bacanja, i posle poena Lakića, odlazi na +5. Ipak, to je iblo sve, pošto su Zadrani uspeli da sačuvaju vođstvo i upišu pobedu protiv crveno-belih posle 12 godina.

Najefikasniji u redovima pobednika su bili Antonio Jordano sa 23 poena i pet asistencija, Dario Drežnjak je dodao 22, uz šest skokova i pet dodavanja, dok je Marko Ramljak postigao 20 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Kod Zvezde Ben Bentil je ubacio 19 poena i imao devet uhvaćenih lopti, Luka Vildosa je dao 16 poena, te imao i 11 asistencija, dok je dvocifren još bio Nemanja Nedović sa 13 poena.

Video: Ovako je Zvezda poražena od Zadra u ABA ligi: Najbolji potezi sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tyson

    7. novembar 2022 | 20:11

    Hahaha trpaj limenke iz predgradja, sutra čoki kad ga otpuste sa vma daje izveštaj da je Partizan kriv.

  • Dušan

    7. novembar 2022 | 20:09

    Od kad znam za sebe Zvezdaš sam ali nikad u našoj istoriji nismo imali vecu katastrofu od trenera koje danas imamo u košarci i fudbalu . Sramota vređaju inteligenciju navijačke armije . Bruka bruka bruka

  • Igor Obrenovac

    7. novembar 2022 | 20:15

    Vildosa zaplesao 🤣🤣🤣🤣. Zadar je institucija za taj mali privatni klub iz Stjepana Supanca. Sad će Pao da vam vrati Radonju.😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA