≫ 

Sin Peđe Stojakovića doneo konačnu odluku: Evo za koga će nastupati buduća velika NBA nada

Andrej je potvrdio da se obavezao na vernost koledžu Stenford

  • 0
Andrej Stojaković, Predrag Peđa Stojaković, sin Brian Rothmuller/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Mnogi vrhunski američki koledži sa sjajnim košarkaškim programima želeli su da se dograbe Andreja Stojakovića, ali je on na kraju doneo odluku da nastupa za Stenford.

Sin Peđe Stojakovića, kojeg inače smatraju za velikog NBA prospekta i nadu u budućnosti i svrstavaju ga među prvih 25 na NBA Draftu, noćas se odlučio da posle nekoliko meseci razmišljanja prihvati ponudu pomenutog koledža.

Nema sumnje da će Stenford Kardinal biti sjajan tim za dalji napredak Andreja, koji će pokušati da se izbori za mesto u timu i da nastupi u Pac-12 Konferenciji, koja se igra na zapadu Sjedinjenih Američkih Država u okviru NCAA.

Stenford je za sada samo jednom uspeo da se domogne titule šampiona u NCAA, davne 1942. godine, a poslednji put je učestvovao na Fajnal foru još 1998. godine, dok su se na čuvenom turniru Martovskog ludila zadnji put pojavili još pre osam godina.

Pored Stenforda, Stojaković je mogao da bira između Teksasa, UCLA i Oregona. U prethodnih mesec dana, Peđin sin je obilazio kampove ovih timova, na kraju odlučivši se za već pomnuti koledž.

On igra na poziciji krila, a završio je Džezuit srednju školu u Karmajklu u Kaliforniji. Prema rangiranju ESPN-a, svrstava se na 24. poziciju iz svoje generacije.

Video: Kakav otac, takav sin: Peđa Stojaković i dalje ne maši, Andrej nasledio njegovu ruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA