Pešić: Nedović neće igrati, zamolio me je da preskoči "prozore"

Bek Zvezde je priznao selektoru da se ne oseća spremnim

  • 7
Košarka Srbija Prag trening Svetislav Pešić Foto: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da Nemanja Nedović neće igrati za nacionalni tim protiv Velike Britanije i Turske u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Pešić je istakao da je Nedović zamolio da ne bude u nacionalnom timu u novembarskom prozoru kvalifikacija za SP 2023.

- Nedović je zamolio da preskoči prozore, jer se ne oseća da je spreman. On će ovih sedam dana trenirati, nije skroz spreman, a igrač koji nije spreman, bolje je i za njega i za reprezentaciju da ne bude u sastavu. Ognjen Dobrić se sinoć povredio. Povreda nije teška, ali zahteva mirovanje. Nadam se da će se oporaviti do sutra - rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je dobio pregled na koje igrače može da računa u budućnosti.

- Nadam se da ćemo igrati na velikim takmičenjima. Mi nismo krivi za odnos koji danas vlada u evropskoj košarci. Došli smo u takvu situaciju da ne možemo da računamo u ovom prozoru na sve igrače. Imali smo odlične razgovore sa Partizanom i Zvezdom, koji su nam izašli u susret. Španski klubovi nisu dozvolili da puste naše igrače. Očekujemo da se Vasilije Micić i Marko Gudurić pojave na pripremama, kao i Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz pojave na pripremama - rekao je Pešić.

Košarkaši Srbije odradili su danas prvi zajednički trening u Beogradu uoči mečeva protiv Velike Britanije i Turske u drugom krugu kvalifikacija za SP 2023. Naša selekcija će u petak u Njukaslu igrati sa Velikom Britanijom, a tri dana kasnije dočekaće Tursku u Beogradu.

Letonija je prva na tabeli grupe kvalifikacija za SP sa 11 bodova, dok je Grčka druga sa 10. Belgija i Srbija imaju po devet, Turska je sakupila osam, dok je Velika Britanija poslednja sa samo sedam. Plasman na SP 2023. izboriće tri najbolje plasirane selekcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Maradona

    8. novembar 2022 | 14:01

    Reprezentacija se ne odbija... ides sa jednom nogom da igras ako si odlican igrac. Ovde je jasno ko je ovoj dvojici zabranio da dodju, bruka! Ako budu igrali za Zvezdu u cetvrtak znaci da su lagali, a igrace... velika sramota kluba iz Zeleznika, sami svoju zadnjicu gledaju. Ako izgubimo od Britanije i Turske jedini krivac je Nebojsa. Zivela Majka Srbija. 🇷🇸

  • Miki

    8. novembar 2022 | 14:24

    Treba opajdari da pomogne🤣🤣🤣

  • Zoka Pancevo

    8. novembar 2022 | 14:05

    E moj Nemanja, obukao si se covece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA