Letos je trebalo da bude najveće pojačanje Zvezde, ali je na kraju ipak završio u Meksiku

Čudan put nekadašnjeg NBA igrača

  • 0
Šabaz Nejpijer, Nikola Jokić Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde su letos morali da naprave popriličan remon ekipe, otišao je dobar deo tima, dok je isti trebalo nadomestiti. Na poziciji plejmejker je bilo već viđeno dovođenje Šabaza Nejpira, igrača Zenita, ali se na kraju izjalovilo, dok je završio u Meksiku.

Šabaz je letos dogovorio sve uslove sa Zvezdom, međutim, taj ugovor na kraju nikad nije potpisan, pošto je crveno-bela ekipa tražila garancije da je zdrav, što je i logično s obzirom na to da je imao tešku povredu na početku prošle sezone. Garanije nisu došle, a tako ni ugovor nije potpisan.

Ovo je automatski značilo i to da Šabaz svoju sreću mora potražiti negde drugde, pa je izbor pao na ekipu Meksiko siti Kapitenska, gde igra zajedno sa Džalilom Okaforom, nekadašnjem 3. piku sa NBA drafta, dok im društvo u ekipi pravi i Bruno Kaboklo, košarkaš nekolicine NBA klubova.

Jasno je da je Nejpir najveća zvezda u ovoj ekipi, pošto se radi o čoveku koji u karijeri odigrao preko 340 utakmica u NBA ligi, na kojima je beležio oko osam poena u proseku, dok je najbolje igre pružio u dresu Vašington Vizardsa u sezoni 2019/2020, kada je imao preko 11 poena po meču.

Portorikanac će kroz G ligu pokušati da se domogne novog ugovora u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu - NBA ligi.

Video: Ovako je Zvezda poražena od Zadra u ABA ligi: Najbolji potezi sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA