≫ 

Virtus se preporodio od debakla sa Partizanom, Teo ubacio više trojki nego ostatak ekipe zajedno

Srpski plejmejker najbolji sa 15 poena u italijanskom okršaju u okviru Evrolige, sve poene dao je šutevima za tri

  • 3
miloš teodosić

Foto: twitter/Turkish Airlines Euroleague

Kako vreme odmiče italijanski Virtus igra sve bolje i sve čvršće sudeći prema rezultatima koje postiže, a veliki uzlet Skariolovog tima je krenuo posle debakla u Beogradu protiv Partizana. Od tada, dve velike pobede upisao je tim iz Bolonje, i to obe gostujuće (Real i Armani), dok je poraz, neočekivan zbog svega što se dešavalo na tom meču, stigao od Asvela kod kuće posle neverovatnog preokreta francuskog tima.

U sredu uveče, u Milanu, Virtus se vratio na pobednički kolosek, potvrdio sjajnu formu trijumfom nad Armanijem 64:59.

Centralna figura meča bio je Miloš Teodosić sa 15 ubačenih poena za nekih 18 minuta i definitivno je pobrao svu slavu sa meča. Teo je bio posebno inspirisan i lake ruke pri šutu z tri, i precizne što je najvažnije - pogodio je pet trojki iz šest pokušaja!

Blistavu partiju, najbolju ove sezone, Teo je zapečatio trojkom na isteku napada na 37 sekundi pre kraja utakmice, za nedostižnih 64:55. 

Zanimljivo, srpski as je ubacio više trojki nego svi ostali igrači Virtusa zajedno, zbirno ekipa gostiju imala je na svom kontu ukupno devet uspešnih šuteva van luka za tri poena.

Osim precizne paljbe Teodosić je pobedi doprineo i sa četiri asistencije, ali je Virtusu ovu pobedu možda i najviše od svega donela granitna odbrana. Gosti su posle loše prve četvrtine (23:12) naredne dve odigrali doktorski i za narednih 20 minuta primili samo 18 poena - od toga šest u trećoj četvrtini.

Virtusu je takav pristup doneo preokret i rezultatsku kontrolu pred najvažniji period meča u kojem su, na krilima velikog uzleta u drugoj i trećoj deonici, uspeli da se održe ispred rivala.

Pored Teodosića, Džordan Miki sa 14 i Tornike Šengelija sa 12 bili su najjači napadački aduti Virtusa. Kod Milana, to su bili Naz Mitru-Long sa 13 i Brendon Dejvis sa 11 poena.

Viruts naredno kolo čeka sa učinkom 3-4, koliko sada ima i Armani.

Evroliga, 7. kolo

Armani - Virtus 59:64

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 18

Real Madrid - Anadolu Efes 19:45

Alba - Bajern 20

Olimpijakos - Partizan 20

Makabi - Barselona 20:05

Asvel - Žalgiris 21

Petak

Panatinaikos - Baskonija 20:30

Valensija - Monako 21

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    10. novembar 2022 | 08:50

    Malo ozbiljnosti molim... Ono sonoć je bila anti košarka... Virtus srećniji a Teo dobar i ništa više... Kako reče komentator, ako neko večeras prvi put gleda košarku više je neće nikada gledati...

  • Cocc

    10. novembar 2022 | 10:01

    Samar parnog valjka ga vratio u detinjstvo

  • Goran

    10. novembar 2022 | 10:30

    Zali boze bacanje para na ove dve ekipe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA