≫ 

Desetkovani Partizan doživeo težak poraz u Pireju: Crno-beli dali četiri poena u 4. deonici i izgubili sa -29!

Velika razlika napravljena je na kraju meča

Željko Obradović i Rain Perandi Foto: MN Press

Košarkaši Partizana nisu mogli više. Sa samo devet igrača u rotaciji doživeli su najteži poraz ove sezone u Evroligi u Pireju od ekipe Olimpijakosa, koja je bila i više nego raspoložena i serijom trojki je slomila otpor crno-belih, koji su se držali u igri dobre dve i po četvrtine - 87:58.

Kao što smo napomenuli, šut sa distance pravio je najveću razliku. I dok je Partizan promašivao skoro sve što mu je došlo pod ruku, kako otvorene šuteve, tako i one pod pritiskom, tako je domaći sastav sve - ubacivao. A ključna je bila serija čiji je protagonista bio Janulis Larencakis, koji je ubacio 11 poena za dva minuta na kraju treće četvrtine i zadao konačan udarac crno-belima.

Bio je to još jedan veoma tipičan susret Partizana. Napad je donekle funkcionisao, pa je stao, ali sa slabom odbranom, crno-beli su držali priključak uprkos skraćenoj rotaciji sve do pred kraj treće četvrtine. Samo devet igrača su gosti imali u protokolu, od čega je osam bilo aktivno uključeno u igru, dok Đorđije Jovanović nije imao ulogu.

Što zbog povreda, što zbog učešća u reprezentativnom ciklusu za Srbiju, Željko Obradović je imao problema da sastavi i organizuje igru svog tima. Posebno problematična je bila poslednja deonica kada je umor sustigao igrače iz Beograda.

Prva četvrtina počela je vrlo loše po crno-bele, koji su posle samo pet minuta igre već morali da jure dvocifren zaostatak. Napad tada nije funkcionisao najbolje, ali je onda Kevin Panter počeo da pogađa neke važne šuteve sa distance, priključio mu se i Džejms Naneli, pa je razlika "spala" na jednocifrenu.

I druga deonica bila je vrlo turbulentna. Počela je tako što su Pirejci opet otišli na dvocifrenu razliku, a crno-beli se potom primakli na samo pet poena zaostatka. Pa iako je Alek Piters pogurao Olimpijakos ka novoj prednosti od više od 10 poena, Jam Madar i Tristan Vukčević su učinili da stvar ne bude tako crna. Sedam poena je na velikom odmoru delilo dve ekipe, a pas Tristana je nešto o čemu će se pričati.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Iako se činilo da bi Partizan mogao da održi korak za Olimpijakosom i kroz čitavu treću četvrtinu, pošto je u jednom momentu na krilima sjajnog Tristana Vukčevića i njegovih odbrana došao na samo tri poena zaostatka, negde nakon što je on morao da izađe iz igre zbog faulova je krenuo novi pad tima Željka Obradovića.

Malo po malo, Pirejci su opet otišli na dvocifrenu prednost, a ključna figura bio je nadrealni Janulis Larencakis. On je za dva minuta postigao čak 11 poena, omogućivši da Olimpijakos sa velikih +14 uđe u poslednjih deset minuta košarke, što je u ovakvoj situaciji u kojoj se Partizan nalazio na ovoj utakmici bilo previše za sustići.

Poslednja četvrtina bila je očekivano odrađivanje posla. Partizan ne da se "upalio", već se potpuno ugasio. Ređali su se promašaji, a napad je bio katastrofalno loš. Samo dva poena su ubacili za nešto više od osam i po minuta igre, što je domaći tim iskoristio da ode na strašno veliku razliku. Na kraju su izbegli negativan rekord Evrolige po najmanjem broju poena u četvrtini time što je Papapetru dao koš na 24 sekunde pred kraj.

STATISTIKA UTAKMICE

Olimpijakos - Partizan 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4)

Dvorana: Mira i prijateljstva, Pirej

Sudije: Sreten Radović (Hrvatska), Đordi Alijaga (Španija), Rain Perandi (Estonija)

Olimpijakos: Vokap, Kenan 10, Luncis 1, Larencakis 14, Fol 6, Slukas 17, Vezenkov 15, Papanikolau 10, Bolomboj 4, Piters 10, Blek, Mekisik

Partizan: Vukčević, Ledej 6, Panter 14, Papapetru 12, Jovanović, Naneli 14, Glas, Lesor 10, Madar 2

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

10. minut (87:58) - Gregor Glas je u autu. Peta izgubljena lopta za ovog košarkaša za sedam minuta na parketu... Trojka Aleka Pitersa. Prethodno Luncis pogađa jedno bacanje. Evo koša Papapetrua. I to je to.

8. minut (84:56) - Koš Saše Vezenkova uz faul. Imaće i bacanje. Pogodio ga je. Gregor Glas gubi loptu. Alek Piters promašuje trojku, fauliran je Gregor Glas. Tajmaut Željka. Izgubljena lopta Lesora. Luncis promašuje trojku, izgubljena lopta Gregora Glasa broj 4. Koš Vezenkova.

6. minut (79:56) - Naneli fauliran, posle toga Jam Madar promašuje trojku, a Janulis Larencakis pogađa trojku. Čak 20 razlike, tajmaut Željka Obradovića. Ništa ni posle tajmauta, još Slukas postiže i koš uz faul. I bacanje je pogodio. Opet loš napad Partizana.

4. minut (73:56) - Trojka Kostasa Slukasa. Dva poena za Kevina Pantera, izgubljena lopta Slukasa. Faul u napadu za Kevina Pantera, potom izgubljena lopta Mihalisa Luncisa. Ipak ne, traži Barcokas čelindž. Ništa od toga... Koraci Zeka Ledeja. Poeni za Slukasa.

2. minut (68:54) - Preslikano u odnosu na treću počinje i četvrta četvrtina. Promašaj Tristana, onda isto to čini Alek Piters, a Tristan gubi loptu posle svog skoka. Larencakisov promašaj, Papapetru ništa bolji, a Janulis Larencakis promašuje dva bacanja. Gregor Glas gubi loptu, čini i faul. Za sada vrlo loša predstava Slovenca.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

III ČETVRTINA

10. minut (68:54) - Lesor krade loptu! I ide Kevin! Dvojka + faul! Sada je važno samo da pogodi bacanje. Pogodio je. Opet imamo dramu. Ali Janulis Larencakis se sada razigrao i to na dodavanje Kostasa Slukasa. Gregor Glas - nije precizan za tri. Skok Vezenkova, faul - Gregor Glas, srećom bez bacanja. Neverovatno. Janulis Larencakis. Trojka. Onda dvojka posle blokade nad Ledejem. I imaće dva + jedan. Pogodio je i penal. Promašaj Kevina Pantera.

8. minut (60:51) - Evo faula Papanikolaua nad Panterom. I još i tehnička greška za njega. Poludeo je Barcokas, jedva su ga vratili na klupu igrači, a ovu vatru na terenu, nažalost, prekida tajmaut za TV reklame. Panter promašuje bacanje... Papapetru ubacuje dvojku. Ali i Kenan postiže isto toliko poena iz prodora. Gregor Glas je izgubio loptu. Promašaj Kenana, opet izgubljena lopta, sada Zeka Ledeja. Naravno, kazna se podrazumeva - Janulis Larencakis za tri. Tajmaut, prvi za Željka. Prva i asistencija Gregora Glasa u Evroligi i koš Lesora.

6. minut (55:47) - Trojka nadrealnog Saše Vezenkova. Bugarski košarkaš je noćna mora za crno-bele. Papapetru je izgubio loptu. Nažalost faul Tristana... Ne može Fol. Ali izgubljena lopta Nanelija, ponovo. Dva poena za Fola iz kontre. Srećom Lesor stiže do koša na drugoj strani. Dvojka Papanikolaua...

4. minut (48:45) - Dobra odbrana Lesora i Vukčevića, promašaj Vezenkova. Lopta je za Partizan. Faul Papanikolaua nad Papapetruom, čudna kombinacija. Opa, ide trojka Joanisa Papapetrua. Opet blokada sjajnog Tristana! Odlično, krađa Tristana, dva poena za Nanelija. Sada faul Vukčevića. Koš Lesora!

2. minut (48:38) - Izgubljena lopta Vezenkova, pa onda i Madara. Ne pogađa trojku Madar, a to se kažnjava. Posle minuta i po bez poena - trojka Vezenkova. Opet izgubljena lopta Partizana, zakasnio je Naneli iako je dao koš.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

II ČETVRTINA

10. minut (45:38) - Trojka Vezenkova. Faul u napadu Džejmsa Nanelija. Srećom Mekisik ne pogađa, ali ni Papapetru ne pogađa za dva sa polu-distance. Ostaje posed za crno-bele posle dobre reakcije Tristana. Ali ne vredi, Papapetru je promašio ponovo. Faul Tristana. Tajmaut je zatražio Barcokas. Dobra odbrana Madara i poeni. Izgubljena lopta Slukasa. Kakav pas Tristana Vukčevića, au! I faul nad Nanelijem za dva penala, dva koša i samo sedam razlike.

8. minut (42:34) - Partizan mora da popravi odbranu. Napad funkcioniše. Posle koša Bolomboja, Lesor je lako poentirao. Alek Piters postiže trojku. Zek Ledej je ubacio dvojku posle toga, ali samo raste prednost Olimpijakosa. Trojka Slukasa. Sa druge strane, trojka i za Papapetrua.

6. minut (34:27) - Faul Janulisa Larencakisa nad Zekom. Još jednom precizan Panter, sad je samo pet razlike. Izgubljena lopta Aleka Pitersa, tajmaut za Barcokasa. Naneli sa izgubljenom loptom, Alek Piters dodaje dva poena. Opet Naneli gubi loptu... Vezenkov ne pogađa, ne čini to ni Panter. Piters neprecizan sa distance. Ali ne vredi, Saša Vezenkov, bugarski košarkaš ubacuje dvojku iz ofanzivnog skoka. Ledej srećom uzvraća.

4. minut (30:23) - Puno poena prima Partizan. Sada to čini i iskusni Kostas Slukas i to uz faul. Pogodio je i dodatno bacanje, a Žoc ne traži tajmaut još uvek. Larencakis pravi faul, posle čega stiže trojka Džejmsa Nanelija. Blokada Ledeja. Lesor je fauliran. Promašaj Francuza koji večeras nije baš dominantan pod košem, ali je tu Naneli da ispravi iz skoka. Janulis Larencakis neprecizan sa distance.

2. minut (27:18) - Bolomboj, nekadašnji igrač CSKA, ubacuje dva poena. Ledej uzvraća, Naneli je izblokiran, a trči Piters na drugu stranu za trojku. Sreten Radović sada svira faul na zemlji za Bolomboja, ali Partizan i pored toga upisuje koš preko Joanisa Papapetrua. Faul Zeka Ledeja.

KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

I ČETVRTINA

10. minut (22:14) - Skoro niti jedan napad ne može da odbrani Partizan u ranoj fazi ovog meča. Trojka Slukasa. Sada nema trojke na drugoj strani, težak je to promašaj Jama Madara. Trojka za Kevina Pantera, posle promašaja Kenana. Isti igrač promašuje. Lesorov skok, faul Papanikolaua, pa onda izgubljena lopta Nanelija. Ništa od trojke Slukasa.

8. minut (19:12) - Ni Panter ne može da ubaci ovaj relativno lak šut sa poludistance. Mustafa Fol je pogodio pod košem na dodavanje Saše Vezenkova. Promašaj Ledeja, promašaj Madara, sve sami skokovi, na kraju faul Mustafe Fola nad Lesorom. Biće poeni za Francuza iz zakucavanja, ali ne vredi, Ajzea Kenan je raspoložen - trojka. Srećom, opet uzvraća Partizan, ovaj put Naneli za tri!

6. minut (14:7) - Sumnjiva odluka Sretena Radovića, koji je dosudio faul u napadu Jamu Madaru, iako se video lakat koji je "sevnuo" od strane igrača Olimpijakosa. Panter kažnjava smušenost u napadu domaćih, ali stiže trojka Papanikolaua. Vraća Kevin, bitno je da se on probudi. Promašaj Slukasa za dva, ali ostaje posed za domaće. Pitanje je da li je i preneo loptu za osam sekundi, ni to nije video hrvatski arbitar. Bez obzira na sve, TV tajmaut. Promašaj Vezenkova za tri poena.

4. minut (11:2) - Saša Vezenkov precizan. Džejms Naneli nije, promašio je trojku. Ali tu je njegov skok i poeni uz faul Vokapa. Promašaj sa penala. Pogodak Papanikolaua na drugoj strani. Kevin neprecizan sa distance. Matijas Lesor takođe ne pogađa... Ništa ne ide ekipu Partizana. Još i trojka Ajzee Kenana. Pa i faul na sve to od Pantera... Promašio je srećom dodatni penal Kenan, ali skok Vezenkova i promašaj Slukasa.

2. minut (4:0) - Prvi napad je bio za Partizan, ali je Madar neprecizan. Ajzea Kenan stiže do prvih poena za Olimpijakos, Panter promašuje trojku, a Mustafa Fol dodaje dva poena. Madar i Naneli promašuju.

KOMENTAR PRE UTAKMICE

Od ranije je poznato da Partizan na ovom meču neće moći da računa na Aleksu Avramovića, Alena Smailagića, Dantea Egzuma i Balšu Koprivicu zbog povreda, odnosno na Danila Anđušića i Uroša Trifunovića koji su odsutni zbog reprezentativnog ciklusa.

Interesantno je da su dve ekipe poslednji put međusobno igrale na Fajnal foru Evrolige još davne 2010. godine, kada je Partizan pao u polufinalu posle produžetka.

Utakmicu će suditi, zanimljivo, arbitar iz ABA lige - Sreten Radović iz Hrvatske, koji će biti na čelu trojke. Pomagaće mu Đordi Alijaga iz Španije, kao i Rain Perandi iz Estonije.

Video: Partizan tek u poslednjoj 1/4 slomio Borac kraj Morave: Posle prekida meča crno-beli dodali gas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Maradona

    10. novembar 2022 | 19:50

    Momci, veceras mozete da izgubite i 40 razlike, jer su povrede ucinile svoje. Nece se niko ljutiti na vas. Samo da se niko vise ne povredi, to je vazno. Crno-beli bravo, bravo... ●○●○●○

  • SrbskiBek

    10. novembar 2022 | 21:42

    Desetkovani !????????? Koga lazete bre !??????? Igraci koji igraju su tu..ovi sto puse klupu (beli) svejedno ne ulaze tako da......

  • Nemke

    10. novembar 2022 | 21:44

    Dali 4 poena za četvrtin, to može samo institucija🤣🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA