"Neću više da ćutim! Cela planeta staje zbog fudbala, a košarka?": Poceko besan zbog organizacije FIBA prozora

Selektor Italijana nije zadovoljan odnosom između dve krovne organizacije zbog čega nema sve igrače na okupu

  • 2
Đanmarko Poceko Foto: fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Italije, Đanmarko Poceko nije najsrećniji zbog toga što ne može sa najboljim igračima da se suprotstavi Španiji u FIBA kvalifikacionom prozoru za Svetsko prvenstvo, zbog čega je otvoreno prozvao dve čelne organizacije zbog njihove međusobne svađe.

Posle odlične igre, Italijani imaju lepu situaciju da već posle novembarskog prozora obezbede prolazak na Mundobasket. Kao što smo pomenuli, sledeći protivnik je Crvena Furija sa kojom će Azuri igrati u Pezaru. I jedni i drugi će biti potpuno "osakaćeni".

- Znam da bi svi došli u Pezaro da igraju pred 10 hiljada navijača. Svi bi voleli da vide 12 igrača sa Evrobasketa ali nemoguće je u ovom sistemu. Ne mogu više da ćutim. Poludeću zbog pomisli da moji momci ne mogu da igraju zajedno. Nikad nisam verovao da ću u ovoj ulozi imati toliko problema. Sa kolegama ne mogu da napravim kontakt, ne žele svi da razgovaraju o tome. Ima više saosećanja među igračima nego među predsednicima, menadžerima, trenerima. Previše su fokusirani na sebe - ljut je bio Poceko.

Italijanski selektor ukazao je na to da će u narednih mesec dana stati sve fudbalske lige zbog Mundijala, a da je to nešto što je potpuno nemoguće u svetu košarke zbog odnosa ULEB i FIBA.

- U fudbalu cela planeta će stati zbog Svetskog prvenstva. U košarci niko ne staje i svi krive FIBA prozore, ali Evroliga bi takođe mogla da stane na jednu nedelju - rekao je Poceko.

Video: Uroš Trifunović o debitantskom igranju u Evroligi: Daću sve od sebe da se dokažem, cilj je plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA