≫ 

Radonjić i PAO se odmakli od Zvezde, crveno-beli čekaju naredno kolo sa najlošijim skorom u Evroligi

Atinjani konačno zaigrali u skladu sa potencijalom

  • 6
Crvena zvezda - Panatinaikos Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde do daljeg će biti usamljeni na poslednjem mestu Evrolige sa samo jednom pobedom u eliti, pošto je Panatinaikos večeras uspeo da dođe do drugog trijumfa u sezoni i da se odmakne od crveno-belih.

Radonjićev tim je kao domaćin porazio Baskoniju 98:83 pa će koliko toliko mirnije čekati nastavak borbe za evroligaške bodove.

Bajern je takođe u ovoj rundi došao do druge pobede, u nemačkom derbiju savladao je Albu, pa tim Vlade Jovanovića ostaje na začelju sa samo jednom pobedom u sedam utakmica. Istina, imali su crveno-beli i težak raspored i ostaje nada da će u nastavku sezone popraviti utisak.

Panatinaikosu, ali i Radonjiću, je meč sa Baskonijom bio od izuzetnog značaja baš zbog činjenice da je trijumf bio imperativ posle serije loših rezultata, pa su pod tim nabojem Atinjani i odigrali meč. Udarne napadačke igle bili su Amerikanci, Bejkon i Vilijams, koji su prednjačili sa po 16 poena, dok je Nejt Volters dodao 9.

Panatinaikos je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini, taj period meča završen je rezultatom 29:16, što je "Zelenima" donelo preko potrebnu sigurnost i mirniji nastavak utakmice protiv nepredvidivog i opasnog protivnika.

Kod gostiju, igrač koji je ostao u lošem sećanju i Zvezdi i Partizanu Amerikanac Hauard, bio je najefikasniji sa 20 poena.

Srpski reprezentativac Vanja Marinković stao je na 8 poena.

Baskonija se uprkos porazu održala u gornjoj polovini tabele sa učinkom 4-3, dok Pananatinaikos ostaje pri začelju sa skorom 2-5.

Standings provided by Sofascore

Video: Radonjić oduševljen dočekom Delija u Pioniru: Ova atmosfera je fenomenalna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    11. novembar 2022 | 22:54

    Sudije su otele pobedu Zvezdi protiv Panatinaikosa,poništile koševe Raduljice i Bentila,svirale faul nad Papajanisom za dodatno bacanje i time odlučili meč,plus Zvezda 5 puta gostovala i to Efesu,Realu i Feneru,prvacima Evrope,pa Monaku i Baskoniji koji na svom terenu igraju izvanredno,ima još 27 kola,na kraju se svode računi

  • Hejdjdjs

    11. novembar 2022 | 22:49

    Pfff... Svaki klub koji bude imao bar 4 pobede njima ima da bude nedostižan do kraja sezone.

  • nibrS

    12. novembar 2022 | 08:53

    Atinjani možda imaju igrače ali trenera sigurno ne...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA