≫ 

Selektor Pešić iskren: "Evropsko prvenstvo nije bilo debakl, jer je neka vrsta neuspeha i uspeha"

Selektor ističe da je proces stvaranja tima duži i predstavlja pripremu za sledeću akciju

  • 6

Video: Pešić: Evropsko prvenstvo nije bilo debakl, bilo je jedna vrsta neuspeha, ali i uspeha

Košarkaška reprezentacija Srbije, posle pobede nad Velikom Britanijom, nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci utakmicom protiv Turske koja se igra ovog ponedeljka od 20 sati.

Tim povodom, selektor Srbije Svetislav Pešić odgovaraće na pitanja srpskih novinara u Beogradu pred meč sa Turskom u kojem bi Srbija mogla da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo eventualnom pobedom.

Na samom početku obraćanja selektor se dotakao i nedavno završenog Evropskog prvenstva.

- Ne bih govorio o debaklima, kako su neki govorili posle Evrospkog prvenstva, kao ni da je ovo presudna utakmica, ali bi bilo dobro da ovaj meč pobedio. Biće ovo tesna utakmica, jer je njima odlučujuća. Nema nikakve razlike da li je presudna ili odlučujuća, ja nikada ni za šta ne kažem da je debakl. Evropsko prvenstvo za naš tim nije bio debakl, jer je bio neka vrsta uspeha i neuspeha. Mi koji smo dugo u ovom sportu se ne pravdamo kad izgubimo, ali smo zaduženi da gledamo proces malo duži i da iz tog procesa napravimo nešto što je važno za sledeću akciju. Imali smo dobro leto, posle puno godina su se svi igrači odazvali i pružili izvanrednu igru. Van Srbije se pričalo da smo reprezentovali igru koja pokazuje košarku sa naših prostora, napravili spektakl u Areni pred 20.000 gledalaca. To je bio spektakl još od "dajmonda" kada smo igrali sa Amerikom, nije nijedna priredba nije doživela takvu primećenost. Ima tu dosta pozitivnih stvari. I ovi momci koji su tu danas i koji su bili su vredni, koji mene.

- Ima tu dosta pozitivnih stvari i moram da vam kažem da ovi momci danas, i ovi koji su bili, da su momci koji su vredni. oni mene motivišu i ja želim da im još više pomognem, kao i oni meni - istakao je selektor.

Video: Pešić o Atamanovoj zabrani Miciću da igra za Srbiju: Vasa je bio krenuo, imao je avionsku kartu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    13. novembar 2022 | 13:03

    Sram te bilo.Penzija i pleti ćilime u Pirotu.

  • Pp

    13. novembar 2022 | 14:04

    Imaš u ekipi najboljeg igrača NBA lige i najboljeg igrača Evrolige, a pritom si izbacio iz ekipe najboljeg igrača Evrokupa, koji je jedan od najboljih plejmejkera u ovom veku, i ispao ste u osmini finala, lično tvojom krivicom i pogrešnim odlukama iza kojih nije stajala odgovornost. .. šta je to nego debakl ? To je katastrofa

  • Ct

    13. novembar 2022 | 13:18

    Ma da uspeh je sto smo prosli grupu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA