Oštar odgovor Atamana zbog Micića: "To je provokacija srpskih medija, nije tačno da sam mu ja zabranio"

Kaže da Efes nije uradio ništa različito u odnosu na druge klubove u Evropi

  • 17
Ergin Ataman Foto: FIBA

Dosta bure donela je odluka Anadolu Efesa da ne dozvoli Vasiliju Miciću da ne igra za nacionalni tim Srbije. Mnogi mediji u Srbiji su to videli kao odluku Ergina Atamana da ne dozvoli našem najboljem igraču koji može da igra za tim u ovom trenutku, što je prouzrokovalo njegovu burnu reakciju na današnjoj konferenciji za medije.

Selektor Turske obrazložio je da Efes od samog početka nije bio za to da se Vasa uopšte priključi reprezentaciji, uzimajući u obzir da tim igra važan meč sa Barselonom u Evroligi naredne sedmice.

- Kao klub, mi smo bili protiv Vasinog igranja za reprezentaciju od samog početka. Međutim, posle pritiska Košarkaškog saveza Srbije, kada je Micić doneo odluku da želi da igra, ni tada nismo želeli da dozvolimo da igra. Imamo veoma važan meč protiv Barselone u četvrtak, zbog čega smo želeli da treniramo u punom sastavu, uzimajući u obzir to da Larkin nije sa nama.

Kaže da je sve to samo provokacija srpskih medija i da on nema ništa sa tim, iako je sam trener Miciću u Efesu.

- Uradili smo isto što je i Barselona u slučaju Nikole Kalinića. Ovde nijedna odluka nije doneta sa nacionalnim osećanjima. Mi, Efes kao klub, doneli smo odluku. Vesti da je "Ergin Ataman zabranio Vasiliju Miciću da igra za Srbiju" su provokacija srpskih medija, to nije tačno - rekao je Ataman.

Video: Pešić o Atamanovoj zabrani Miciću da igra za Srbiju: Vasa je bio krenuo, imao je avionsku kartu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šone

    13. novembar 2022 | 13:28

    ..Turčine , nisi ti zabranio nego si samo sugerisao upravi i vlasniku kluba da ne bi bilo pozeljno da Vasa napusti klub i igra za reprezentaciju direktnog rivala za EP. Pa nisu Srbi glupi kao sto ti misliš .

  • Brk

    13. novembar 2022 | 13:49

    Turcine mi se ne kopčamo na leđima...

  • 357

    13. novembar 2022 | 14:01

    Bolje da ste ga pustili da igra. Imali bi bar neku sasnu…Ovako ce goreti pionir a ti ces biti meta navijaca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA